Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Producatorii neaga informatiile vehiculate privind reziduurile din carnea de pasare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Agerpres, producatorii de carne de pasare contesta vehement informatiile aparute in unele canale media cu privire la reziduurile din carnea de pasare si subliniaza ca pesticidul incriminat nu se mai foloseste de cel putin opt ani.

'Informam opinia publica, ca producatorii de carne de pasare contesta vehement informatiile false aparute in unele canale media cu privire la reziduurile din carnea de pasare. Prelevarea de probe de carne de pasare pentru efectuarea analizelor a fost facuta fara respectarea standardelor legale in vigoare. Analiza detectarii prezentei antibioticelor in carne s-a facut printr-o metoda calitativa, vizuala, neautorizata de institutiile abilitate (s-a pus o bucata de hartie peste carne si daca s-a colorat s-a tras concluzia ca are reziduuri de antibiotice). S-a incriminat prezenta unui pesticid (DDT) care nu se mai fabrica si implicit nu se mai foloseste de cel putin 8 – 10 ani', se precizeaza intr-un comunicat al Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania, remis, marti, Agerpres.

Potrivit sursei citate, buletinul de analiza pentru pesticide a fost sub limitele legale acceptate de legislatia UE.

Producatorii de carne de pasare sunt supusi programului de control pentru reziduuri, aprobat anual de catre Comisia Europeana.

Stabilirea numarului de probe pentru control se aproba de catre Comisia Europeana in functie de numarul de animale din tara, iar pentru Romania in anul 2012 s-a aprobat sa se analizeze peste 5.000 probe pentru pesticide, metale grele, antibiotice, micotoxine si hormoni. Produsele romanesti care ajung pe pietele Uniunii Europene sunt din nou monitorizate, subliniaza UCPR.

Recoltarea probelor pentru analize se face periodic, inopinat de catre reprezentantii Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor fara ca producatorii sa fie informati. In urma aplicarii programului de control pentru reziduuri din acest an, nu s-au gasit probe care sa ateste existenta acestor substante in carne.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...