Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Producatorii neaga informatiile vehiculate privind reziduurile din carnea de pasare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Agerpres, producatorii de carne de pasare contesta vehement informatiile aparute in unele canale media cu privire la reziduurile din carnea de pasare si subliniaza ca pesticidul incriminat nu se mai foloseste de cel putin opt ani.

'Informam opinia publica, ca producatorii de carne de pasare contesta vehement informatiile false aparute in unele canale media cu privire la reziduurile din carnea de pasare. Prelevarea de probe de carne de pasare pentru efectuarea analizelor a fost facuta fara respectarea standardelor legale in vigoare. Analiza detectarii prezentei antibioticelor in carne s-a facut printr-o metoda calitativa, vizuala, neautorizata de institutiile abilitate (s-a pus o bucata de hartie peste carne si daca s-a colorat s-a tras concluzia ca are reziduuri de antibiotice). S-a incriminat prezenta unui pesticid (DDT) care nu se mai fabrica si implicit nu se mai foloseste de cel putin 8 – 10 ani', se precizeaza intr-un comunicat al Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania, remis, marti, Agerpres.

Potrivit sursei citate, buletinul de analiza pentru pesticide a fost sub limitele legale acceptate de legislatia UE.

Producatorii de carne de pasare sunt supusi programului de control pentru reziduuri, aprobat anual de catre Comisia Europeana.

Stabilirea numarului de probe pentru control se aproba de catre Comisia Europeana in functie de numarul de animale din tara, iar pentru Romania in anul 2012 s-a aprobat sa se analizeze peste 5.000 probe pentru pesticide, metale grele, antibiotice, micotoxine si hormoni. Produsele romanesti care ajung pe pietele Uniunii Europene sunt din nou monitorizate, subliniaza UCPR.

Recoltarea probelor pentru analize se face periodic, inopinat de catre reprezentantii Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor fara ca producatorii sa fie informati. In urma aplicarii programului de control pentru reziduuri din acest an, nu s-au gasit probe care sa ateste existenta acestor substante in carne.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...