Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Producătorii români de alimente își prezintă oferta la IFE Londra

Autor: Ilie Stoianvineri, 15 martie, 2013

In perioada 17-20 martie 2013, Romania va participa cu peste 50 de firme din domeniul industriei alimentare, la targul international de produse alimentare si bauturi – IFE (International Food & drink Event), ce se va desfasura la Londra, Marea Britanie, in cadrul complexului expozitional ExCel. Firmele romanesti vor imparti un spatiu de 309 mp, localizat in zona pavilioanelor nationale, in imediata apropiere de sectorul destinat produselor din carne, fapt ce va crea o mai mare atractivitate pavilionului romanesc.

Romania, vine la acest eveniment cu produse din sectoarele de carne, produse lactate, etc. Asociatia pentru Promovarea Alimentului Romanesc – APAR, isi propune ca impreuna cu toate firmele romanesti reunite la acest eveniment, sa promoveze cu succes alimentele romanesti, brandurile romanesti si nu in ultimul rand sa stabileasca relatiile de bussiness care sa le permita intrarea cu usurinta pe piata din Anglia si nu numai.

La standul APAR, vizitatorii vor putea degusta Pastravul afumat, icrele de crap, pastrama pescareasca preparate in Delta din Carpati de catre Doripesco vor face deliciul iubitorilor de peste. Specialitatile din carne de la Scandia Sibiu vor completa tabloul bunatatilor romanesti prezentate de APAR.

Organizatorii locali estimeaza pentru editia IFE 2013 un numar de circa 30.000 de vizitatori, din care aproape 4.000 straini, in cadrul targului urmand a fi lansat, pentru prima data, si programul “Meet the Buyer”, ce va oferi posibilitatea intalnirii intre marile companii britanice importatoare, distribuitoare si angrosiste de produse alimentare si bauturi, cu firmele expozante. Romania isi propune astfel sa valorifice amploarea acestui targ prin intreprinderea unor degustari de preparate romanesti, menite sa atraga clienti si sa ofere o perspectiva noua si o atitudine pozitiva, lucruri esentiale in crearea contextului de promovare a alimentelor romanesti.

Participarea delegatiei romane la manifestarea din Marea Britanie  a fost posibila prin sustinerea financiara a costurilor de catre Ministerul Economiei si va fi superioara celei din din 2009 in care pavilionul romanesc a avut doar 11 expozanti.

Asociatia pentru Promovarea Alimentului Romanesc – APAR reuneste peste 50 de producatori autentici din industria alimentara romaneasca si isi propune ca prin actiunile intreprinse sa realizeze din alimentul romanesc nu numai un motiv de mandrie nationala ci si un vehicul al dezvoltarii economiei romanesti. Presedinte APAR, Stefan Padure

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...

Producătorii români de alimente își prezintă oferta la IFE Londra

Autor: vineri, 15 martie, 2013

In perioada 17-20 martie 2013, Romania va participa cu peste 50 de firme din domeniul industriei alimentare, la targul international de produse alimentare si bauturi – IFE (International Food & drink Event), ce se va desfasura la Londra, Marea Britanie, in cadrul complexului expozitional ExCel. Firmele romanesti vor imparti un spatiu de 309 mp, localizat in zona pavilioanelor nationale, in imediata apropiere de sectorul destinat produselor din carne, fapt ce va crea o mai mare atractivitate pavilionului romanesc.

Romania, vine la acest eveniment cu produse din sectoarele de lactate,  carne etc. Asociatia pentru Promovarea Alimentului Romanesc – APAR, isi propune ca impreuna cu toate firmele romanesti reunite la acest eveniment, sa promoveze cu succes alimentele romanesti, brandurile romanesti si nu in ultimul rand sa stabileasca relatiile de bussiness care sa le permita intrarea cu usurinta pe piata din Anglia si nu numai.

Organizatorii locali estimeaza pentru editia IFE 2013 un numar de circa 30.000 de vizitatori, din care aproape 4.000 straini, in cadrul targului urmand a fi lansat, pentru prima data, si programul “Meet the Buyer”, ce va oferi posibilitatea intalnirii intre marile companii britanice importatoare, distribuitoare si angrosiste de produse alimentare si bauturi, cu firmele expozante. Romania isi propune astfel sa valorifice amploarea acestui targ prin intreprinderea unor degustari de preparate romanesti, menite sa atraga clienti si sa ofere o perspectiva noua si o atitudine pozitiva, lucruri esentiale in crearea contextului de promovare a alimentelor romanesti.

Participarea delegatiei romane la manifestarea din Marea Britanie  a fost posibila prin sustinerea financiara a costurilor de catre Ministerul Economiei si va fi superioara celei din din 2009 in care pavilionul romanesc a avut doar 11 expozanti.

Asociatia pentru Promovarea Alimentului Romanesc – APAR reuneste peste 50 de producatori autentici din industria alimentara romaneasca si isi propune ca prin actiunile intreprinse sa realizeze din alimentul romanesc nu numai un motiv de mandrie nationala ci si un vehicul al dezvoltarii economiei romanesti.

Presedinte APAR Stefan Padure

Transavia controlează integral lanțul de producție
Autor: Meat MIlk  /   joi, 22 ianuarie 2015

Transavia controlează integral lanțul de producție, ca urmare a investițiilor făcute în ultima perioadă, fapt care contribuie la menținerea companiei în poziția de lider al aviculturii românești. Primul pas a fost efectuat în anul 2011, când Transavia a înființat Divizia vegetală, devenind prima companie producătoare de carne din...

Khaled El Solh, Caroli Foods: Dorim o creștere de peste 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 21 ianuarie 2015

”Dorim o creștere de peste 10 %, a declarat domnul Khaled El Solh, CEO al companiei Caroli Foods, într-un interviu acordat publicației Magazinul Progresiv, după ce, pentu anul trecut, a fost raportată o creştere de 20% a profitabilităţii, iar cifra de afaceri a depăşit pragul de 80 milioane euro în 2014. Referindu-se la evoluția...

Consumul mediu anual de pește din România este de 4-5 kg
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 21 ianuarie 2015

Consumul mediu anual de pește din România este de 4-5 kg, de opt ori mai mic decât, de exemplu, în Spania sau Franța. Din totalul consumului, doar 13% din peştele de pe piaţă este pescuit în apele româneşti sau crescut în fermele piscicole din ţara noastră. În condițiile în care 87 % din pește este importat, ajung în magazine...

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...