Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Producţia animală în anul 2013 (Raport final)

Autor: Meat MIlkmarți, 1 iulie, 2014

Pe baza rezultatelor cercetării statistice privind „Efectivele de animale şi producţia animală în anul 2013”, realizată de Institutul Naţional de Statistică, în anul 2013 comparativ cu anul 2012, greutatea animalelor destinate sacrificǎrii pentru consum a scăzut la toate speciile. Producţia de ouă a scǎzut.

 

Greutatea animalelor şi păsărilor destinate sacrificării pentru consum a scăzut cu 2,4%, scăderile provenind de la bovine cu 3,0%, păsări cu 3,0%, ovine şi caprine cu 2,8% şi de la porcine cu 1,6%. La producţia de lână s-a înregistrat o creştere cu 5,1%. Producţia totală de ouă a scăzut cu 0,2%.

 

În anul 2013, comparativ cu anul 2012, structura pe sortimente a producţiei de carne a înregistrat următoarele fenomene: a crescut ponderea producţiei de carne de porcine (+ 0,3 puncte procentuale), a scăzut ponderea producţiei de carne de bovine (- 0,1 puncte procentuale) şi de păsări (- 0,2 puncte procentuale), iar ponderea producţiei de carne de ovine şi caprine şi cea provenită de la alte specii a rămas constantă. (Biroul de Presă al INSSE)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...