Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Productia animala obtinuta in anul 2011

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Pe baza rezultatelor cercetarii statistice privind Efectivele de animale si productia animala in anul 2011, realizata de Institutul National de Statistica, in anul 2011 comparativ cu anul 2010, greutatea animalelor destinate sacrificǎrii pentru consum a crescut la toate speciile. Productia de lana a scazut, iar productiile de oua si lapte au crescut.

Anul 2011 comparativ cu anul 2010

Greutatea animalelor si pasarilor destinate sacrificarii pentru consum a crescut cu 4,0%, cresterile provenind de la ovine si caprine cu 10,0%, de la pasari cu 7,0%, de la bovine cu 3,4% si de la porcine cu 0,7%. La productia de lana s-a inregistrat o scadere cu 7,0%. Productia totala de oua a crescut cu 2,1%.

In anul 2011, comparativ cu anul 2010, structura pe sortimente a productiei de carne a inregistrat urmatoarele fenomene: a crescut ponderea productiei de carne de pasare (+1,0 puncte procentuale), de ovine si caprine (+0,5 puncte procentuale) si a scazut ponderea productiei de carne de porcine (-1,4 puncte procentuale) si de bovine (-0,1 puncte procentuale), iar ponderea productiei de carne la alte specii a ramas constanta.(Institutul National de Statistica)

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...