Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Productia animala obtinuta in anul 2011

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Pe baza rezultatelor cercetarii statistice privind Efectivele de animale si productia animala in anul 2011, realizata de Institutul National de Statistica, in anul 2011 comparativ cu anul 2010, greutatea animalelor destinate sacrificǎrii pentru consum a crescut la toate speciile. Productia de lana a scazut, iar productiile de oua si lapte au crescut.

Anul 2011 comparativ cu anul 2010

Greutatea animalelor si pasarilor destinate sacrificarii pentru consum a crescut cu 4,0%, cresterile provenind de la ovine si caprine cu 10,0%, de la pasari cu 7,0%, de la bovine cu 3,4% si de la porcine cu 0,7%. La productia de lana s-a inregistrat o scadere cu 7,0%. Productia totala de oua a crescut cu 2,1%.

In anul 2011, comparativ cu anul 2010, structura pe sortimente a productiei de carne a inregistrat urmatoarele fenomene: a crescut ponderea productiei de carne de pasare (+1,0 puncte procentuale), de ovine si caprine (+0,5 puncte procentuale) si a scazut ponderea productiei de carne de porcine (-1,4 puncte procentuale) si de bovine (-0,1 puncte procentuale), iar ponderea productiei de carne la alte specii a ramas constanta.(Institutul National de Statistica)

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...