Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Productia animala obtinuta in anul 2011

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Pe baza rezultatelor cercetarii statistice privind Efectivele de animale si productia animala in anul 2011, realizata de Institutul National de Statistica, in anul 2011 comparativ cu anul 2010, greutatea animalelor destinate sacrificǎrii pentru consum a crescut la toate speciile. Productia de lana a scazut, iar productiile de oua si lapte au crescut.

Anul 2011 comparativ cu anul 2010

Greutatea animalelor si pasarilor destinate sacrificarii pentru consum a crescut cu 4,0%, cresterile provenind de la ovine si caprine cu 10,0%, de la pasari cu 7,0%, de la bovine cu 3,4% si de la porcine cu 0,7%. La productia de lana s-a inregistrat o scadere cu 7,0%. Productia totala de oua a crescut cu 2,1%.

In anul 2011, comparativ cu anul 2010, structura pe sortimente a productiei de carne a inregistrat urmatoarele fenomene: a crescut ponderea productiei de carne de pasare (+1,0 puncte procentuale), de ovine si caprine (+0,5 puncte procentuale) si a scazut ponderea productiei de carne de porcine (-1,4 puncte procentuale) si de bovine (-0,1 puncte procentuale), iar ponderea productiei de carne la alte specii a ramas constanta.(Institutul National de Statistica)

Domnul Adrian Bența va fi speaker al Conferinței Meat.Milk 2018
Autor: meatmilk  /   joi, 22 martie 2018

Unul dintre cei mai mari experti financiari din Romania, domnul Adrian Benta, va fi speaker al Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk 2018, evenimant care se va desfășura în zilele de 10 și 11 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub genericul ”Reconfigurarea sectoarelor de carne și lapte față de noile realități ale...

Programul MADR de înființare și dezvoltare a formelor asociative
Autor: meatmilk  /   joi, 22 martie 2018

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale informează că se află în desfășurare licitația deschisă pentru atribuirea contractului privind „Consiliere acordată producătorilor agricoli în vederea înființării și dezvoltării formelor asociative în sectorul agricol”, număr anunț de participare în SEAP nr....