Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Producţia de carne a UE va ajunge la 43,5 milioane de tone

Autor: Ilie Stoianmarți, 30 iulie, 2013

Perspectivele privind o situaţie economică mai bună şi preţuri mai mici la cereale ar putea genera o uşoară creştere a producţiei de carne. În aceste condiţii, conform previziunilor UE, producţia totală de carne ar putea ajunge la aproape 43,5 milioane tone în 2014, după doi ani consecutivi de scădere, atât la carnea de porc cât şi la carnea de vită.

În decembrie 2012, efectivul total de vaci al UE-27 era de 86,6 milioane capete, marcând o uşoară revenire, de plus 0,5%, faţă de perioada similară a anului precedent. Astfel, efectivul total de vaci a rămas relativ constant după un declin înregistrat timp de trei ani consecutiv. Aceasta a condus şi la o mică scădere sau chiar o oarecare stabilizare a disponibilităţilor interne de carne în 2013.
Ritmul mai accelerat de creştere a producţiei de carne de pasăre este de aşteptat să încetinească, în timp ce producţia de carne de oaie va continua să scadă, după creşterea neobişnuit de mare din acest an.

În 2014, producţia de carne de vită ar trebui să crească, în urma recapitalizării efectivelor de bovine, în special a vacilor de lapte. Creşterea ofertei interne de carne este posibil să conducă la reducerea importurilor de carne, foarte aproape de nivelul din 2010. Aceasta într-un context internaţional în care disponibilitatea pentru export a crescut în America de Sud, unde refacerea efectivelor s-a făcut mai rapid. Exporturile de animale vii şi carne ale UE sunt afectate negativ de oferta scăzută şi de interdicţia introdusă de Turcia, din motive sanitare.

În 2014, pe seama creşterii producţiei interne de carne, importurile UE ar trebui să scadă uşor, la fel ca şi exporturile, ceea ce va fi în beneficiul cosumatorilor interni.(Mai multe, pe www.agroinfo.ro)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...