Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Producția de carne de porc a Rusiei a crescut cu 9,3 %

Autor: Maria Demetriadmarți, 10 ianuarie, 2017

Producția de carne de porc în Rusia a crescut într-un ritm fără precedent și neîntrerupt în ultima vreme, în pofida condițiilor de piață nefavorabile, aşteaptându-se ca țara să își acopere în totalitate necesarul de consum, până în 2020, concomitent cu creșterea exportului, după cum informează PigProgress.

 

Estimările pentru 2016 indică o creștere de 9,3% an la an, în comparație cu 2015. Rusia trebuie să fi produs în jurul valorii de 3,39 milioane de tone (slaughterweight), în 2016, explică Dr. Iuri Kovalev, preşedintele Uniunii Naţionale a Producătorilor de Carne de Porc din Rusia. (NSS) .

 

Numai în ultimul deceniu, spune Kovalev, producția de carne de porc internă s-a dublat. Această creștere este adribuită în principal, marilor companii producătoare de carne de porc la nivel industrial. Motivul din spatele acestei creșteri puternice este un program de stimulare naţională de stat pentru agricultură, inclusiv acordarea de subvenții pentru societățile agricole.

 

Scopul final: satisfacerea consumului intern pentru produsele agricole până în 2020. Pe măsură ce sectorul cărnii de porc continuă să investească și să crească, ambițiile Moscovei par să fie îndeplinite.

 

Interzicerea produselor europene în Rusia a făcut acest obiectiv și mai urgent, măsura dovedindu-se benefică pentru industria producției de carne de porc domestic a Rusiei. În urmă cu circa trei ani, guvernul rus a început să aplice sancțiuni Europei, în primul rând, pretextând prezenţa pestei porcine africane în Uniunea Europeană, urmată ulterior de interzicerea comerțului interzicerea tuturor cărnii UE, ca urmare a tensiunilor geopolitice.

Exporturile de brânzeturi din UK, afectate de un Brexit fără Acord
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 4 septembrie 2019

Uniunea Națională a Fermierilor din Marea Britanie (NFU) i-a scris premierului Boris Johnson, solicitând o revizuire urgentă a politicii tarifare comerciale fără acorduri a guvernului, care ar intra în vigoare dacă Marea Britanie părăsește UE fără o înţelegere cu aceasta.   În conformitate cu tarifele comerciale actuale...

Aldi a intrat pe piața de food-retail din China
Autor: Nora Marin  /   luni, 2 septembrie 2019

Retailer-ul Aldi, din Germania, și-a făcut oficial intrarea pe piața din China, cu două magazine fizice în Shanghai. Imediat, va urma deschiderea unui magazin transfrontalier de comerț electronic, mai întâi pe Tmall Global și apoi un magazin flagship online în Tmall obișnuit un an mai târziu.   Echipa de experți Mintel a...