Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Productia de carne din unitatile industriale in anul 2011

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In anul 2011, comparativ cu anul 2010, sacrificarile de porcine si de pasari in unitati industriale specializate (abatoare) au crescut, in timp ce sacrificarile de bovine, de ovine si caprine au inregistrat o tendinta descendenta.

In anul 2011, sacrificarile de bovine in unitati industriale specializate, dupa numarul de capete, au scazut fata de anul precedent cu 0,5%, iar sacrificarile de porcine au crescut cu 12,3%. Fata de anul precedent, productia de carne de bovine a scazut cu 0,9%, iar cea de porcine a crescut cu 12,4%.
Numarul de ovine si caprine sacrificate in unitatile industriale specializate a scazut fata de anul precedent cu 5,1%, iar productia de carne de ovine si caprine a scazut, de asemenea, cu 6,5%.
Numarul de pasari sacrificate in abatoare a crescut fata de anul 2010 cu 3,4%, iar productia de carne de pasare a crescut cu 1,9%.

Sacrificarile de bovine au fost preponderente in regiunile Nord-Est (44,8%), Sud-Vest Oltenia (15,7%) si Sud-Muntenia (10,3%).
Sacrificarile de porcine au detinut cele mai mari ponderi in regiunile: Vest (peste 28,0%), Sud-Muntenia (16,2%) si Sud-Est (15,9%), iar sacrificarile de ovine si caprine, in regiunile Vest (peste 40,0%), Sud-Muntenia (peste 35,0%) si Nord-Vest (peste 9,0%). In anul 2011, sacrificarile de pasari au fost preponderente in regiunile Sud-Muntenia (29,9%), Nord-Est (19,6%), Centru (15,2%) si Sud-Est (14,8%). (Institutul National de Statistica)

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...