Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Productia de carne din unitatile industriale in anul 2011

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In anul 2011, comparativ cu anul 2010, sacrificarile de porcine si de pasari in unitati industriale specializate (abatoare) au crescut, in timp ce sacrificarile de bovine, de ovine si caprine au inregistrat o tendinta descendenta.

In anul 2011, sacrificarile de bovine in unitati industriale specializate, dupa numarul de capete, au scazut fata de anul precedent cu 0,5%, iar sacrificarile de porcine au crescut cu 12,3%. Fata de anul precedent, productia de carne de bovine a scazut cu 0,9%, iar cea de porcine a crescut cu 12,4%.
Numarul de ovine si caprine sacrificate in unitatile industriale specializate a scazut fata de anul precedent cu 5,1%, iar productia de carne de ovine si caprine a scazut, de asemenea, cu 6,5%.
Numarul de pasari sacrificate in abatoare a crescut fata de anul 2010 cu 3,4%, iar productia de carne de pasare a crescut cu 1,9%.

Sacrificarile de bovine au fost preponderente in regiunile Nord-Est (44,8%), Sud-Vest Oltenia (15,7%) si Sud-Muntenia (10,3%).
Sacrificarile de porcine au detinut cele mai mari ponderi in regiunile: Vest (peste 28,0%), Sud-Muntenia (16,2%) si Sud-Est (15,9%), iar sacrificarile de ovine si caprine, in regiunile Vest (peste 40,0%), Sud-Muntenia (peste 35,0%) si Nord-Vest (peste 9,0%). In anul 2011, sacrificarile de pasari au fost preponderente in regiunile Sud-Muntenia (29,9%), Nord-Est (19,6%), Centru (15,2%) si Sud-Est (14,8%). (Institutul National de Statistica)

ANSVSA: Oportunități pentru exportul de lână în Africa de Sud
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

(Comunicat) Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a finalizat o altă acțiune întreprinsă în cadrul strategiei de extindere și de deschidere de noi piețe de desfacere pentru produsele autohtone.   Una dintre oportunitățile identificate a fost piața importantă reprezentată de...

Lidl și-a finalizat noul headquarter din România
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

(Comunicat) Lidl România a definitivat construcția și amenajarea noului sediu central al companiei, un proiect inovator și complex, eficientizat pentru cel mai redus impact asupra mediului.Clădirea de birouri a beneficiat de folosirea unor tehnologii de construcție de ultimă generație și include dotări și facilități la standarde...