Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Productia de carne in luna noiembrie 2011

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In luna noiembrie 2011, fata de luna precedenta, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut la ovine si caprine, iar la bovine, porcine si pasari au crescut. In comparatie cu aceeasi luna a anului 2010, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate a scazut la porcine, ovine si caprine si pasari, iar la bovine a crescut; greutatea in carcasa a scazut la ovine si caprine si pasari, iar la bovine si porcine a crescut.

Numarul total de bovine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 36,1%, respectiv cu 33,1%. In unitatile industriale specializate numarul de bovine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 7,7%, respectiv cu 1,7%. In luna noiembrie 2011, ponderea bovinelor sacrificate in unitatile industriale specializate a reprezentat 16,9% din totalul sacrificarilor de bovine.

Numarul total de porcine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 2,6%, respectiv cu
7,2%. In luna noiembrie 2011, sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au reprezentat 70,4% din totalul porcinelor sacrificate. Numarul de porcine sacrificate in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 1,8%, respectiv cu 2,6%.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 23,2%, respectiv cu 26,2%. Taierile in unitatile industriale specializate, care detin o pondere de 6,0% din totalul sacrificarilor de ovine si caprine au scazut atat numeric cat si la greutatea in carcasa cu 5,6%, respectiv cu 1,8%.

Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 4,0%, respectiv cu 2,9%. In unitatile industriale specializate s-au realizat 85,0% din totalul taierilor de pasari. Sacrificarile in acest tip de unitati au crescut atat la numarul de pasari sacrificate cat si la greutatea lor in carcasa cu 2,7%, respectiv cu 3,2%

Numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 12,2%, respectiv cu 15,9%. Sacrificarile de bovine in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 7,7%, respectiv cu 5,3%.

Numarul total de porcine sacrificate a scazut cu 2,5%, iar greutatea in carcasa a acestora a crescut cu 3,8%. Sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 10,2%, respectiv cu 9,4%.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 15,0%, respectiv cu 15,5%. Taierile in unitatile industriale specializate au ramas constante la numarul de ovine si caprine sacrificate si au crescut cu 29,0% la greutatea lor in carcasa.

Numarul total al pasarilor sacrificate a ramas aproape constant, iar greutatea in carcasa a . acestora a scazut cu 0,1%. In unitatile industriale specializate s-au inregistrat cresteri atat la numarul pasarilor sacrificate cat si la greutatea in carcasa a acestora cu 8,3%, respectiv cu 7,1%.

In lunile analizate greutatea medie in carcasa la principalele specii de animale si pasari, prezinta usoare oscilatii

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...