Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Productia de carne in luna noiembrie 2011

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In luna noiembrie 2011, fata de luna precedenta, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut la ovine si caprine, iar la bovine, porcine si pasari au crescut. In comparatie cu aceeasi luna a anului 2010, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate a scazut la porcine, ovine si caprine si pasari, iar la bovine a crescut; greutatea in carcasa a scazut la ovine si caprine si pasari, iar la bovine si porcine a crescut.

Numarul total de bovine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 36,1%, respectiv cu 33,1%. In unitatile industriale specializate numarul de bovine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 7,7%, respectiv cu 1,7%. In luna noiembrie 2011, ponderea bovinelor sacrificate in unitatile industriale specializate a reprezentat 16,9% din totalul sacrificarilor de bovine.

Numarul total de porcine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 2,6%, respectiv cu
7,2%. In luna noiembrie 2011, sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au reprezentat 70,4% din totalul porcinelor sacrificate. Numarul de porcine sacrificate in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 1,8%, respectiv cu 2,6%.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 23,2%, respectiv cu 26,2%. Taierile in unitatile industriale specializate, care detin o pondere de 6,0% din totalul sacrificarilor de ovine si caprine au scazut atat numeric cat si la greutatea in carcasa cu 5,6%, respectiv cu 1,8%.

Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 4,0%, respectiv cu 2,9%. In unitatile industriale specializate s-au realizat 85,0% din totalul taierilor de pasari. Sacrificarile in acest tip de unitati au crescut atat la numarul de pasari sacrificate cat si la greutatea lor in carcasa cu 2,7%, respectiv cu 3,2%

Numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 12,2%, respectiv cu 15,9%. Sacrificarile de bovine in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 7,7%, respectiv cu 5,3%.

Numarul total de porcine sacrificate a scazut cu 2,5%, iar greutatea in carcasa a acestora a crescut cu 3,8%. Sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 10,2%, respectiv cu 9,4%.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 15,0%, respectiv cu 15,5%. Taierile in unitatile industriale specializate au ramas constante la numarul de ovine si caprine sacrificate si au crescut cu 29,0% la greutatea lor in carcasa.

Numarul total al pasarilor sacrificate a ramas aproape constant, iar greutatea in carcasa a . acestora a scazut cu 0,1%. In unitatile industriale specializate s-au inregistrat cresteri atat la numarul pasarilor sacrificate cat si la greutatea in carcasa a acestora cu 8,3%, respectiv cu 7,1%.

In lunile analizate greutatea medie in carcasa la principalele specii de animale si pasari, prezinta usoare oscilatii

IFFA 2019 – Subiect fierbinte: Tehnologii pentru siguranța alimentelor
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În perioada 4-9 mai 2019, companiile internaționale de vârf vor prezenta cele mai recente tehnologii la IFFA și vor furniza informații despre cele mai importante tendințe și evoluții din industria cărnii. De importanță majoră sunt, mai presus de toate, soluțiile menite să asigure o mai mare siguranță...

După Brexit, EDA anunță o posibilă ”apocalipsă” a laptelui
Autor: Nora Marin  /   vineri, 22 martie 2019

Cu o potențială posibilă de acțiune a Brexit în câteva zile, Asociația Europeană a Lactatelor (EDA) și-a exprimat îngrijorarea cu privire la impactul potențial asupra industriei europene a produselor lactate.   În timp ce guvernul britanic se luptă cu toate scenariile posibile - să se prăbușească fără înțelegere,...