Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Productia de carne in luna noiembrie 2011

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In luna noiembrie 2011, fata de luna precedenta, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut la ovine si caprine, iar la bovine, porcine si pasari au crescut. In comparatie cu aceeasi luna a anului 2010, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate a scazut la porcine, ovine si caprine si pasari, iar la bovine a crescut; greutatea in carcasa a scazut la ovine si caprine si pasari, iar la bovine si porcine a crescut.

Numarul total de bovine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 36,1%, respectiv cu 33,1%. In unitatile industriale specializate numarul de bovine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 7,7%, respectiv cu 1,7%. In luna noiembrie 2011, ponderea bovinelor sacrificate in unitatile industriale specializate a reprezentat 16,9% din totalul sacrificarilor de bovine.

Numarul total de porcine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 2,6%, respectiv cu
7,2%. In luna noiembrie 2011, sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au reprezentat 70,4% din totalul porcinelor sacrificate. Numarul de porcine sacrificate in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 1,8%, respectiv cu 2,6%.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 23,2%, respectiv cu 26,2%. Taierile in unitatile industriale specializate, care detin o pondere de 6,0% din totalul sacrificarilor de ovine si caprine au scazut atat numeric cat si la greutatea in carcasa cu 5,6%, respectiv cu 1,8%.

Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 4,0%, respectiv cu 2,9%. In unitatile industriale specializate s-au realizat 85,0% din totalul taierilor de pasari. Sacrificarile in acest tip de unitati au crescut atat la numarul de pasari sacrificate cat si la greutatea lor in carcasa cu 2,7%, respectiv cu 3,2%

Numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 12,2%, respectiv cu 15,9%. Sacrificarile de bovine in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 7,7%, respectiv cu 5,3%.

Numarul total de porcine sacrificate a scazut cu 2,5%, iar greutatea in carcasa a acestora a crescut cu 3,8%. Sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 10,2%, respectiv cu 9,4%.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 15,0%, respectiv cu 15,5%. Taierile in unitatile industriale specializate au ramas constante la numarul de ovine si caprine sacrificate si au crescut cu 29,0% la greutatea lor in carcasa.

Numarul total al pasarilor sacrificate a ramas aproape constant, iar greutatea in carcasa a . acestora a scazut cu 0,1%. In unitatile industriale specializate s-au inregistrat cresteri atat la numarul pasarilor sacrificate cat si la greutatea in carcasa a acestora cu 8,3%, respectiv cu 7,1%.

In lunile analizate greutatea medie in carcasa la principalele specii de animale si pasari, prezinta usoare oscilatii

Domnul Adrian Bența va fi speaker al Conferinței Meat.Milk 2018
Autor: meatmilk  /   joi, 22 martie 2018

Unul dintre cei mai mari experti financiari din Romania, domnul Adrian Benta, va fi speaker al Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk 2018, evenimant care se va desfășura în zilele de 10 și 11 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub genericul ”Reconfigurarea sectoarelor de carne și lapte față de noile realități ale...

Programul MADR de înființare și dezvoltare a formelor asociative
Autor: meatmilk  /   joi, 22 martie 2018

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale informează că se află în desfășurare licitația deschisă pentru atribuirea contractului privind „Consiliere acordată producătorilor agricoli în vederea înființării și dezvoltării formelor asociative în sectorul agricol”, număr anunț de participare în SEAP nr....