Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Producţia de carne în iunie 2014-Raport extins

Autor: Meat MIlkluni, 11 august, 2014

(INSSE) În luna iunie 2014, faţă de luna precedentă, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate a crescut la pǎsǎri, iar la bovine, porcine şi ovine şi caprine a scăzut; greutatea în carcasă a acestora a scǎzut la toate speciile.  În comparaţie cu aceeaşi lună a anului 2013, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate şigreutatea în carcasǎ a acestora au crescut la toate speciile.

Iunie 2014 comparativ cu mai 2014

Numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scǎzut cu 10,5%, respectiv cu 7,0%. În unităţile industriale specializate numărul de bovine sacrificate a rǎmas constant, iar greutatea în carcasă a acestora a crescut cu 2,9%.

În luna iunie 2014, ponderea bovinelor sacrificate în unităţile industriale specializate a fost de 17,6% din totalul sacrificărilor de bovine.Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea acestora în carcasă au scǎzut cu 14,1%, respectiv cu 13,3%.În luna iunie 2014, sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au o pondere de 88,4% din totalul porcinelor sacrificate. Numărul de porcine sacrificate în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au scǎzut cu 6,3%, respectiv cu 6,5%.

Numărul total de ovine şi caprine sacrificate a scǎzut de peste 1,9 ori, iar greutatea în carcasǎ a acestora de 1,6 ori. Tăierile în unităţile industriale specializate au o pondere de 7,0% din totalul sacrificărilor de ovine şi caprine. În acest tip de unitǎţi numǎrul de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 45,0%, respectiv cu 48,9 %.

Numărul total al păsărilor sacrificate a crescut cu1,4%, iar greutatea în carcasă a acestora a scǎzut cu 3,0%. În unităţile industriale specializate s-au realizat 85,0% din totalul tăierilor de păsări. Sacrificările în acest tip de unităţi au crescut la numărul de păsări sacrificate cu 1,4%, iar greutatea în carcasă a acestora a scǎzut cu 5,2%.

Iunie 2014 comparativ cu iunie 2013

 

C2Numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 25,9%, respectiv cu 37,2%. Sacrificările de bovine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 9,1%, respectiv cu 15,6%.

Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 5,4%, respectiv cu 5,8% Sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au crescut atât numeric, cât şi la greutatea în carcasǎ cu 6,8%, respectiv cu 8,1%.

Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 11,9%,respectiv cu 22,4%. Sacrificările de ovine şi caprine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut de 2,2 ori.

Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 12,4%, respectiv cu 11,0%. În unităţile industriale specializate s-au înregistrat creşteri atât la numărul păsărilor sacrificate cât şi la greutatea în carcasă a acestora cu 12,4%, respectiv cu 9,3%.

În lunile analizate greutatea medie în carcasă la animalele şi păsările sacrificate, prezintă uşoare oscilaţii.În perioada iunie 2013 – iunie 2014, cele mai mari creşteri ale greutăţii în carcasă s-au înregistrat în lunile aprilie şi decembrie la ovine şi caprine, respectiv la porcine, când au avut loc sacrificările tradiţionale ocazionate de sărbătorile de Paşte şi Crăciun.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...