Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Producția de carne la 30 iunie 2013

Autor: Ilie Stoianvineri, 9 august, 2013

Numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut la toate speciile, în luna iunie 2013, faţă de luna precedentă.

Potrivit INS, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut la bovine, ovine şi caprine, iar la porcine şi păsări au crescut, comparativ cu luna iunie 2012.

În iunie 2013, comparativ cu mai 2013 numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 12,9%, respectiv cu 21,9%.
“În unităţile industriale specializate numărul de bovine sacrificate a rămas constant, iar greutatea în carcasă a acestora a scăzut cu 8,0%. În luna iunie 2013, ponderea bovinelor sacrificate în unităţile industriale specializate a fost de 20,4% din totalul sacrificărilor de bovine. Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 16,9%, respectiv cu 18,4%. În luna iunie 2013, ponderea sacrificărilor de porcine în unităţile industriale specializate a fost de 87,2% din totalul porcinelor sacrificate. Numărul de porcine sacrificate în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 6,4%, respectiv cu 9,5%”.

Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut de 4,1 ori, respectiv de 3,6 ori. Tăierile în unităţile industriale specializate, care au o pondere de 3,5% din totalul sacrificărilor de ovine şi caprine şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 18,8%, respectiv cu 18,0%.

Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 7,1%. În unităţile industriale specializate s-au realizat 85,0% din totalul tăierilor de păsări.

Sacrificările în acest tip de unităţi au scăzut atât la numărul de păsări sacrificate cât şi la greutatea în carcasă a acestora cu 7,1%, respectiv cu 8,1%.(Cf. Biroului de Presa al INS)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...