Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Producția de carne la 30 noiembrie (Raport extins)

Autor: Meat MIlkmiercuri, 15 ianuarie, 2014

În luna noiembrie 2013, faţă de luna precedentă, numărul de animale sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut la bovine, ovine şi caprine şi păsări, iar la porcine au crescut; Comparativ cu luna noiembrie 2012, numărul de animale sacrificate a scăzut la bovine, porcine şi păsări, iar la ovine şi caprine a crescut; greutatea în carcasă a acestora a scăzut la bovine şi porcine, iar la ovine şi caprine şi păsări a crescut.

Noiembrie 2013 comparativ cu octombrie 2013

Numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 18,5%, respectiv cu 19,4%. În unităţile industriale specializate numărul de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 7,1%, respectiv cu 1,9%. În luna noiembrie 2013, ponderea bovinelor sacrificate în unităţile industriale specializate a fost de 24,5% din totalul sacrificărilor de bovine.

Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 8,1%, respectiv cu 10,3%. În luna noiembrie 2013, ponderea sacrificărilor de porcine în unităţile industriale specializate a fost de 80,4% din totalul porcinelor sacrificate. Numărul de porcine sacrificate în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 7,2%, respectiv cu 4,2%.

Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 17,1%, respectiv cu 19,0%. Tăierile în unităţile industriale specializate care au avut o pondere de 4,9% din totalul sacrificărilor de ovine şi caprine au rămas constante, iar greutatea acestora în carcasă a crescut cu 4,1%.

Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 10,4%. În unităţile industriale specializate s-au realizat 81,1% din totalul tăierilor de păsări. Sacrificările în acest tip de unităţi au scăzut atât ca număr de păsări sacrificate cât şi ca greutate în carcasă cu 9,1%, respectiv cu 8,9%.

Noiembrie 2013 comparativ cu noiembrie 2012

Numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 22,1%, respectiv cu 33,9%. Sacrificările de bovine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 13,3 %, respectiv cu 5,8%.

Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 1,0%, respectiv cu 4,6%. Sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au crescut atât ca număr de porcine sacrificate cât şi ca greutate în carcasă cu 5,1%, respectiv cu 4,9%.

Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 7,4%, respectiv 5,2%. Sacrificările de ovine şi caprine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 66,7%, respectiv cu 62,2%. (Biroul de Presă al INS)

 

Numărul total al păsărilor sacrificate a scăzut cu 0,7%, iar greutatea în carcasă a acestora a crescut cu 1,2%. În unităţile industriale specializate numărul păsărilor sacrificate a scăzut cu 5,2%, iar greutatea în carcasă a acestoara a crescut cu 0,2%.

 

În lunile analizate greutatea medie în carcasă la animalele şi păsările sacrificate, prezintă uşoare oscilaţii.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...