Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Producția de carne la 30 septembrie 2013

Autor: Meat MIlkluni, 11 noiembrie, 2013

Numărul animalelor sacrificate a scăzut în septembrie 2013, faţă de luna precedentă, la ovine, caprine şi păsări, iar la bovine şi porcine a crescut, arată datele provizorii date joi publicităţii de către Institutul Naţional de Statistică (INS).

Comparativ cu luna septembrie 2012, numărul de animale sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut la porcine, iar la bovine, ovine şi caprine şi păsări au crescut. În septembrie 2013, numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 3,8%, respectiv cu 7,5%, comparativ cu luna precedentă. În unităţile industriale specializate, numărul de bovine sacrificate a rămas constant, iar greutatea lor în carcasă a crescut cu 3,3%. În luna septembrie 2013, ponderea bovinelor sacrificate în unităţile industriale specializate a fost de 23,6% din totalul sacrificărilor de bovine. La porcine, numărul total de animale sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut, în septembrie 2013, cu 3,5%, respectiv cu 2,8%. Ponderea sacrificărilor de porcine în unităţile industriale specializate a fost de 86,5% din totalul porcinelor sacrificate. Numărul de porcine sacrificate în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 3,7%, respectiv cu 6,2%.

Numărul total de ovine şi caprine sacrificate a scăzut cu 2,1%, iar greutatea lor în carcasă a crescut cu 9,3%, în septembrie 2013. Tăierile în unităţile industriale specializate care au o pondere de 5,1% din totalul sacrificărilor de ovine şi caprine au scăzut cu 34,4%, iar greutatea acestora în carcasă cu 19,5%.
Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 5,6%, respectiv cu 4,1%. În unităţile industriale specializate s-au realizat 85,0% din totalul tăierilor de păsări. Sacrificările în acest tip de unităţi au scăzut atât ca număr de păsări sacrificate cât şi ca greutate în carcasă cu 5,6%, respectiv cu 3,4%.

Septembrie 2013 comparativ cu septembrie 2012

În septembrie 2013 comparativ cu luna similară din 2012, numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 17%, respectiv cu 8%. Sacrificările de bovine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 7,1%, respectiv cu 2,2%.
Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 3,8%, respectiv cu 3,2%, în septembrie 2013 comparativ cu luna similară din 2012, iar sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au crescut cu 7,7%, iar greutatea acestora în carcasă a scăzut cu 1,7%.

Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 13,2%, respectiv cu 6,1%. Sacrificările de ovine şi caprine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au fost duble faţă de aceeaşi lună a anului precedent.
Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 5,5%, respectiv cu 7,3%. În unităţile industriale specializate numărul păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 1,9%, respectiv cu 3%.

Potrivit INS, în lunile analizate, greutatea medie în carcasă la animalele şi păsările sacrificate, prezintă uşoare oscilaţii. În perioada septembrie 2012 – septembrie 2013, cele mai mari creşteri ale greutăţii în carcasă s-au înregistrat în lunile decembrie şi aprilie la porcine, respectiv la ovine şi caprine, când au loc sacrificările tradiţionale ocazionate de sărbătorile de Crăciun şi Paşte.  (Biroul de Presă al INS)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...