Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Productia de carne si sacrificarile in luna iulie 2011

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In luna iulie 2011, fata de luna precedenta, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate a crescut la bovine, iar la porcine, ovine si caprine si pasari a scazut; greutatea lor in carcasa a crescut la porcine, iar la bovine, ovine si caprine si pasari a scazut.

In comparatie cu aceeasi luna a anului 2010, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate a crescut la porcine, la ovine si caprine a ramas constant , iar la bovine si pasari a scazut; greutatea lor in carcasa a crescut la porcine, iar la bovine, ovine si caprine si pasari a scazut.

Numarul total de bovine sacrificate a crescut cu 12,7%, iar greutatea in carcasa a acestora a scazut cu 3,8%. In unitatile industriale specializate numarul de bovine sacrificate a ramas constant, iar greutatea lor in carcasa a scazut cu 0,2%. In luna iulie 2011, ponderea bovinelor sacrificate in unitatile industriale specializate a reprezentat 14,1% din totalul sacrificarilor de bovine.

Unitati industriale specializate = operatorii economici care au activitatea principala sau secundara productia si conservarea carnii (CAEN Rev.2, 1011 si 1012). Numarul total de porcine sacrificate a scazut cu 3,6%, iar greutatea lor in carcasa a crescut cu 6,3%.

In luna iulie 2011, sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au reprezentat 74,0% din totalul porcinelor sacrificate. Numarul de porcine sacrificate in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 1,3%, respectiv cu 0,6%.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 37,7%, respectiv cu 32,4%. Taierile in unitatile industriale specializate, care detin o pondere de 18,3% din totalul sacrificarilor de ovine si caprine, au crescut atat numeric cat si la greutatea in carcasa, de 2,5 ori.

Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au scazut cu 2,4%. In unitatile industriale specializate s-a realizat 87,4% din totalul taierilor de pasari. Sacrificarile in acest tip de unitati au scazut atat la numarul de pasari sacrificate cat si la greutatea lor in carcasa cu 7,3%, respectiv cu 7,4%.

Numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 2,7%, respectiv cu 14,3%. Sacrificarile de bovine in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 9,1%, respectiv cu 6,7%.

Numarul total de porcine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 7,7%, respectiv cu 14,2%. Sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 11,2%, respectiv cu 10,9%.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate a ramas constant, iar greutatea lor in carcasa a scazut cu 14,9%. Taierile in unitatile industriale specializate au crescut cu 87,5% la numarul de capete sacrificate si cu 62,0% la greutatea lor in carcasa.

Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au scazut cu 7,6%, respectiv cu 0,4%. In unitatile industriale specializate s-au inregistrat scaderi atat la numarul pasarilor sacrificate cat si la greutatea in carcasa a acestora cu 5,0%, respectiv cu 1,6%.

In lunile analizate greutatea medie in carcasa la principalele specii de animale si pasari, prezinta usoare oscilatii.

In perioada iulie 2010 – iulie 2011, cele mai mari cresteri ale greutatii in carcasa a animalelor sacrificate s au inregistrat in luna decembrie la porcine si in luna aprilie la ovine si caprine, cand au loc sacrificarile traditionale ocazionate de sarbatorile de Craciun si Paste. (Biroul de Presa al INS)

Aplicarea OUG 114/2018 în cazul investițiilor finanțate prin PNDR
Autor: meatmilk  /   joi, 25 aprilie 2019

(Comunicat) Conducerea Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a luat o serie de decizii referitoare la situația generată de aplicarea prevederilor OUG nr. 114/ 2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal - bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea...

Sergiana relansează Stâna Turistică din Poiana Braşov!
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

(Comunicat) Încă un proiect de anvergură se naşte sub semnătura Sergiana. Este vorba de relansarea Stânii Turistice din Poiana Braşov, care va deveni astfel al zecelea restaurant din portofoliul Sergiana Grup.   În martie anul trecut, presa semnala că Sergiana Grup  a achiziţionat Stâna Turistică din Poiana Braşov. De...