Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Productia de carne si sacrificarile la 31 august 2011

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In luna august 2011, fata de luna precedenta, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate si greutatile lor in carcasa au crescut la toate speciile.

In comparatie cu aceeasi luna a anului 2010, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate si greutatile lor in carcasa au crescut la toate speciile.

August 2011 comparativ cu iulie 2011

Numarul total de bovine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 1,4%, respectiv cu 31,3%. In unitatile industriale specializate numarul de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 20,0%, respectiv cu 14,4%. In luna august 2011, ponderea bovinelor sacrificate in unitatile industriale specializate a reprezentat 16,7% din totalul sacrificarilor de bovine.

Numarul total de porcine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 26,0%, respectiv cu 23,3%. In luna august 2011, sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au reprezentat 66,3% din totalul porcinelor sacrificate. Numarul de porcine sacrificate in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 13,0%, respectiv cu 11,0%.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 26,4%, respectiv cu 23,0%. Taierile in unitatile industriale specializate, care detin o pondere de 16,4% din totalul sacrificarilor de ovine si caprine, au crescut atat numeric cat si la greutatea in carcasa cu 13,3%, respectiv cu 19,2%.

Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 7,2%, respectiv cu 6,2%. In unitatile industriale specializate s-a realizat 88,1% din totalul taierilor de pasari. Sacrificarile in acest tip de unitati au crescut atat la numarul de pasari sacrificate cat si la greutatea lor in carcasa cu 8,1%, respectiv cu 4,7%.

August 2011 comparativ cu august 2010

Numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 10,8%, respectiv cu
22,5%. Sacrificarile de bovine in unitatile industriale specializate au ramas constante, iar greutatea lor in carcasa a scazut cu 5,0%.

Numarul total de porcine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 28,0%, respectiv cu 28,1%. Sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 12,5%, respectiv cu 11,4%.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 94,4%, respectiv cu 46,4%. Taierile in unitatile industriale specializate au crescut cu 54,5% la numarul de capete sacrificate si cu 41,6% la greutatea lor in carcasa.

Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 3,5%, respectiv cu 4,7%. In unitatile industriale specializate s-au inregistrat cresteri atat la numarul pasarilor sacrificate cat si la greutatea in carcasa a acestora cu 7,3%, respectiv cu 9,9%.

In lunile analizate greutatea medie in carcasa la principalele specii de animale si pasari, prezinta usoare oscilatii.

Evolutia greutatii in carcasa a animalelor si a pasarilor sacrificate,
in perioada august 2010 – august 2011

In perioada august 2010 – august 2011, cele mai mari cresteri ale greutatii in carcasa a animalelor sacrificate s au inregistrat in luna decembrie la porcine si in luna aprilie la ovine si caprine, cand au loc sacrificarile traditionale ocazionate de sarbatorile de Craciun si Paste. (Biroul de Presa al INS)

Rondocarton își va expune soluțiile de ambalare la Meat Milk 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 18 martie 2019

Rondocarton, parte a companiei austriece Rondo Ganahl Aktiengesellschaft, își va expune soluțiile de ambalare în secțiunea Expo a Conferinței Internaționale Meat Milk, eveniment care va avea loc la Hotel Alpin din Poiana Brașov, în zilele de 30 și 31 mai.   Rondo Ganahl Aktiengesellschaft este o companie de familie...

Efectele tehnologiei HHP asupra componentelor laptelui
Autor: Cristina Gavrilut  /   luni, 18 martie 2019

Tratamentele termice tradiționale aplicate la prelucrarea laptelui au o calitate nutrițională mai scăzută, deoarece mulți nutrienți sunt labili la căldură. Pentru a depăși această problemă, s-au dezvoltat câteva tehnologii de procesare non-termică, inclusiv procesarea la presiune hidrostatică înaltă (HHP), în care, presiuni...