Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Productia și consumul de carne din UE, redresate în 2014

Autor: Meat MIlkmiercuri, 12 martie, 2014

Productia de carne din Uniunea Europeana se va redresa in acest an impreuna cu cererea pentru carne, dupa doi ani de declin al proviziilor de carne de porc si vita din Comunitate, arata un raport recent publicat de Comisia Europeana.

In prognoza sa pe termen scurt privind productia agricola (editia Iarna 2014), Comisia Europeana se asteapta la cresterea consumului de carne pe termen scurt, datorita imbunatatirii situatiei economice si a cresterii disponibilitatii carnii pe piata interna. Consumul de carne a fost redus in 2013, in special datorita costurilor ridicate cu furajele din prima jumatate a anului, ceea ce a crescut pretul carnii la nivel record. Recolta abundenta din a doua jumatate a anului a presat preturile in jos.

Comisia se asteapta ca pretul carnii sa ramana stabil in 2014, desi pretul furajelor ar putea scadea in continuare (chiar mai mult daca recolta anului 2014 se dovedeste a fi la fel de bogata ca cea precedenta).

Conform Comisiei Europene, cresterea productiei de carne de porc si scaderea usoara a preturilor va duce la o crestere cu 0,6% a consumului de acest tip de carne in acest an, cresterea putand continua si in anul 2015 (cu 0,9%, conform prognozelor CE).

In ceea ce priveste carnea de pasare, Comisia se asteapta ca aceasta sa ramana cel mai dinamic sector din industria carnii, productia si consumul crescand in continuare. La carnea de ovine si caprine CE se asteapta la stabilizarea productiei in 2014 dupa o serie de scaderi in anii precedenti. Consumul va scadea in continuare, dar scaderea va incetini, arata raportul. (agrobroker.ro)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...