Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Produs super-premium Zimbria, la Indagra: curcan copt la jar, umplut cu fistic verde!

Autor: Aura Alexa Ioanjoi, 29 octombrie, 2015

Marius Verdeși, proprietarul firmei Zimbria, s-a prezentat la târgul Indagra cu o serie de specialități sezoniere –cum ar fi toba și caltaboșul- dar, de departe, cel mai degustat produs este specialitatea proprie ”casei”: curcan copt la jar, cu fistic verde.

 

Acesta se afumă doar în afumătoare de cărămidă, iar lemnul este de esență tare, de fag. Unul dintre secretele acestei specialități este acela că trebuie preparat doar la jar și nu la flacără, iar curcanul se coace în timp îndelungat, aproximativ 10 ore, la o temperatură constantă.

În plus, toată această sofisticăreală gastronomică se face numai manual: curcanul, de aproximativ 15-16 kilograme este legat manual, dezosat și umplut cu fistic verde.

 

”Este foarte greu de făcut, întrucât toate aceste operații necesită foarte multă manoperă și totul se lucrează artizanal”, ne spune dl Marius Verdeși. Zimbria are 6 magazine în toată țara, în București, Galați și Brăila, dar, în ciuda faptului că produsele sale sunt foarte apreciate de către gurmanzi, patronul ne mărturisește că nu are nici cea mai mică dorință de a se extinde.

”Momentan, nu intenționăm să ne extindem, pentru că avem o problemă majoră, care ține de lipsa personalului specializat. Și aici, să nu credeți că este vorba de bani, de salariu, ci de oameni care să fie dispuși să facă cu pasiune o astfel de meserie migăloasă. Este foarte greu să găsești personal specializat în ziua de azi Noi avem 50 de angajați în total, inclusiv la magazine, șoferi, contabili, dar doar 10 specialiști!

 

Marius Verdeși ne mărturisește că, în cazul produselor Zimbria, nici nu poate fi vorba de export, din cauza termenului de valabilitate foarte mic al produselor: ”Pentru că noi producem fără aditivi și fără conservanți, avem un termen de valabilitate de 10 zile, în condițiile legislației europene. Dar, 10 zile, în condițiile în care produsele sunt păstrate corespunzător. Dacă un client cumpără de la noi și ține produsul în frigider, în pungă de plastic, eu nu-i pot garanta nici măcar cele 10 zile!, ne spune patronul Zimbria.

 

Înființată în anul 2011, după aproape un secol de experiență în creșterea animalelor și cultivarea pământului, Zimbria este o afacere de familie, pusă pe picioare cu ajutorului a câteva generații harnice. Firma este specilizată în specialități de carne, după rețete originale, tradiționale românești și vânătorești, dar este renumită și pentru brânzeturile din Covurlui.

CMC Grup Broker de Asigurare este Partener al conferinței Meat.Milk 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 8 aprilie 2019

 a devenit Partener al Expo-Cnferinței Internaționale Meat & Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub titlul ”Protejarea interesului național, în condițiile globalizării sectoarelor de carne și lapte”.   În cadrul manifestării, CMC Grup va susține o...

OptiMeat va fi prezentă la Meat.Milk 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 1 aprilie 2019

Unul dintre cei mai mari traderi de pe piața cărnii din România, OpriMeat, va participa la Expo-Conferința Internațională Meat.Milk, eveniment care se va desfășura la Hotel Alpin din Poiana Brașov în zilele de 30 și 31 mai.   OPTIMEAT este o companie de import si distributie de marfuri alimentare, care s-a lansat in comertul...