Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Produse din carne cu termen expirat, în Sălaj

Autor: Meat MIlkmarți, 28 ianuarie, 2014

Potrivit DSVSA Sălaj, la o unitate de tip măcelărie din orașul Şimleu Silvaniei, inspectorii sanitar-veterinari sălăjeni au confiscat nu mai puţin de 330 de kilograme de carne de porc cu termenul de valabilitate expirat şi 71 de kilograme de produse din carne neetichetate la care nu s-a putut stabili trasabilitatea şi elementele de identificare.

Tot în Șimleu Silvaniei, la un magazin de tip alimentar au fost confiscate alte 55 de kilograme de carne cu etichetare neconformă şi cu termenul de valabilitate expirat, iar la o unitate de tip supermaket inspectorii DSVSA Sălaj au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 5.000 de lei pentru nerespectarea legislaţiei privind înregistrarea sanitară veterinară.

De asemenea, pentru că au constatat deficienţe de igienă şi depozitare a fructelor destinate elevilor, la un depozit de legume şi fructe, inspectoriii sălăjeni au aplicat o sancţiune de 2.000 de lei şi a suspendat termporar activitatea până la remedierea deficienţelor.

Nu în ultimul rând, administratorul unui magazin alimentar din municipiul Zalău s-a ales cu amendă în valoare de 4.200 de lei pentru că avea la vânzare o bucată de muşchiuleţ afumat de porc, produs într-o unitate neautorizată. (gazetadenord-vest.ro)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...