Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Produse din carne de porc Basna, expuse la un târg din Torino

Autor: Maria Demetriadmiercuri, 28 septembrie, 2016

Salonul Internaţional al Gustului, Terra Madre, desfăşurat între 23 şi 26 septembrie, la Torino, a găzduit şi cinci noi produse româneşti slow food. Printre acestea se numără şi produse obţinute din carnea de porc rasa Bazna.

 

„Cred că este un gust unic al slăninei şi unturii porcului de Bazna cu care ne-am prezentat aici. Carnea de porc de Bazna este o carne unicat, rasă recunoscută din 1946. Italienii au descoperit prin Fundaţia ADEPT care promovează mâncatul sănătos şi promovează tot ceea ce înseamnă tradiţie şi bun gust, slow foond-ul din toată lumea, inclusiv din Oceania, Australia, de pe tot mapamondul, din 150 de ţări sunt reprezentanţi, cu tot ceea ce înseamnă bun gust şi produs bio, produse natural”, a declarat Lucian Scumpu, primarul comunei Bazna, judeţul Sibiu.

 

La ediţia din acest a evenimentului internaţional dedicat culturii produselor alimentare au participat 5.000 de delegaţi din 160 de ţări şi peste 800 de expozanţi, informează Agroazi.

La Anuga FoodTec vor expune peste 1.700 de companii
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 7 februarie 2018

Anuga FoodTec, cel mai mare târg mondial dedicat tehnologiei destinate Industriei alimentare își va deschide porțile în perioada 20-23 martie 2018 la Koln. La eveniment vor expune peste 1700 de companii din întreaga lume care își vor prezenta ultimele tehnologii de procesare, ambalare, materii prime, soluții de retail și catering...

Forumul Global pentru Agricultură și Alimentație-Berlin 2018
Autor: meatmilk  /   marți, 23 ianuarie 2018

(Comunicat MADR) Secretarul general al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Constantin Ilie Aprodu, a participat, în 20 ianuarie 2018, la cea de-a 10 a ediție a Forumului Global pentru Agricultură și Alimentație cu tema ”Modelarea viitorului producției animale – de o manieră durabilă, responsabilă și eficace”,...