Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Produse din carne de porc Basna, expuse la un târg din Torino

Autor: Maria Demetriadmiercuri, 28 septembrie, 2016

Salonul Internaţional al Gustului, Terra Madre, desfăşurat între 23 şi 26 septembrie, la Torino, a găzduit şi cinci noi produse româneşti slow food. Printre acestea se numără şi produse obţinute din carnea de porc rasa Bazna.

 

„Cred că este un gust unic al slăninei şi unturii porcului de Bazna cu care ne-am prezentat aici. Carnea de porc de Bazna este o carne unicat, rasă recunoscută din 1946. Italienii au descoperit prin Fundaţia ADEPT care promovează mâncatul sănătos şi promovează tot ceea ce înseamnă tradiţie şi bun gust, slow foond-ul din toată lumea, inclusiv din Oceania, Australia, de pe tot mapamondul, din 150 de ţări sunt reprezentanţi, cu tot ceea ce înseamnă bun gust şi produs bio, produse natural”, a declarat Lucian Scumpu, primarul comunei Bazna, judeţul Sibiu.

 

La ediţia din acest a evenimentului internaţional dedicat culturii produselor alimentare au participat 5.000 de delegaţi din 160 de ţări şi peste 800 de expozanţi, informează Agroazi.

Medalie de Aur pentru echipa UGAL, la concursul internațional Ecotrophelia
Autor: meatmilk  /   joi, 25 octombrie 2018

Ana-Georgiana Popa, Alina-Marina Chirilă şi Adelina Pricope, studente ale Universității „Dunărea de Jos” din Galaţi, au fost premiate cu Medalia de Aur, pentru creația lor, îngheţata din gutui, prune şi zer, în cadrul competiției internaționale Ecotrophelia, manifestare conexă târgului SIAL de la Paris.   Proiectul,...

IFFA 2019: Reuniunea la nivel înalt a Industriei mondiale a cărnii
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 octombrie 2018

(Comunicat)  O nouă sală de expoziții, un aspect optimizat, un spațiu de expunere mai mare și înregistrări de la toți liderii de piață - acestea sunt semnele pozitive ale ediției celui mai mare târg al Industriei mondiale a Cărnii, IFFA 2019.   În acest fel, Industria demonstrează un angajament ferm față de cel mai...