Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Produse etice, nu doar de calitate

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Bunastarea animalelor, in general si a porcilor, punctual, constituie un subiect sensibil si tot mai intens dezbatut la nivel european, aflandu-se simultan in atentia autoritatilor de profil din Romania si a asociatiilor profesionale din industria carnii de porc. Acestea monitorizeaza masurile de conformare a exploatatiilor comerciale de porcine la standardele de microclimat si la necesarul de hrana si de apa prevazute in normele metodologice aprobate, in vederea statusului minim de bunastare a porcilor.

Directorul executiv al Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania (APCPR), Stanca Tudor, a subliniat ca Bunastarea porcilor reprezinta un subiect despre care se poate rade si se pot face ironii pe marginea sa. Bunastarea animalelor a fost abordata pentru prima data in dreptul francez, in secolul trecut. Animalele sun fiinte vii, inzestrate cu simturi, cu sensibiltate, dar incabile de a se apara. Cei care au lansat aceasta industrie, inclusiv cresterea animalelor isi pun problema ca produsele pe care le realizeaza sa indeplineasca, pe langa conditiile igienico-sanitare, organoleptice sau tehnologice, ci sa fie un produs si cu anumite calitati etice. Inceputul a fost expus de asociiatiile de protectie a consumatorilor si este una dintre preocuparile majore ale statelor europene, a declarat directorul APCPR, la conferinta de presa organizata de InfoAliment.

De altfel, conformarea principiului bunastarii animalelor nu mai reprezinta o optiune pentru exploatatiile de cresterea porcilor. Conditiile cerute celor care cresc animale pentru a le ucide, pentru ca – trebuie sa recunoastem – omul este o fiinta superioara care creste animale pentru a le ucide, impun ca omul sa acorde animalului sansa sa se comprte cat mai aproape de mediul lui natural, a adaugat Stanca Tudor. (Ioan ªerbanescu)

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...