Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Produse etice, nu doar de calitate

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Bunastarea animalelor, in general si a porcilor, punctual, constituie un subiect sensibil si tot mai intens dezbatut la nivel european, aflandu-se simultan in atentia autoritatilor de profil din Romania si a asociatiilor profesionale din industria carnii de porc. Acestea monitorizeaza masurile de conformare a exploatatiilor comerciale de porcine la standardele de microclimat si la necesarul de hrana si de apa prevazute in normele metodologice aprobate, in vederea statusului minim de bunastare a porcilor.

Directorul executiv al Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania (APCPR), Stanca Tudor, a subliniat ca Bunastarea porcilor reprezinta un subiect despre care se poate rade si se pot face ironii pe marginea sa. Bunastarea animalelor a fost abordata pentru prima data in dreptul francez, in secolul trecut. Animalele sun fiinte vii, inzestrate cu simturi, cu sensibiltate, dar incabile de a se apara. Cei care au lansat aceasta industrie, inclusiv cresterea animalelor isi pun problema ca produsele pe care le realizeaza sa indeplineasca, pe langa conditiile igienico-sanitare, organoleptice sau tehnologice, ci sa fie un produs si cu anumite calitati etice. Inceputul a fost expus de asociiatiile de protectie a consumatorilor si este una dintre preocuparile majore ale statelor europene, a declarat directorul APCPR, la conferinta de presa organizata de InfoAliment.

De altfel, conformarea principiului bunastarii animalelor nu mai reprezinta o optiune pentru exploatatiile de cresterea porcilor. Conditiile cerute celor care cresc animale pentru a le ucide, pentru ca – trebuie sa recunoastem – omul este o fiinta superioara care creste animale pentru a le ucide, impun ca omul sa acorde animalului sansa sa se comprte cat mai aproape de mediul lui natural, a adaugat Stanca Tudor. (Ioan ªerbanescu)

Aplicarea OUG 114/2018 în cazul investițiilor finanțate prin PNDR
Autor: meatmilk  /   joi, 25 aprilie 2019

(Comunicat) Conducerea Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a luat o serie de decizii referitoare la situația generată de aplicarea prevederilor OUG nr. 114/ 2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal - bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea...

Sergiana relansează Stâna Turistică din Poiana Braşov!
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

(Comunicat) Încă un proiect de anvergură se naşte sub semnătura Sergiana. Este vorba de relansarea Stânii Turistice din Poiana Braşov, care va deveni astfel al zecelea restaurant din portofoliul Sergiana Grup.   În martie anul trecut, presa semnala că Sergiana Grup  a achiziţionat Stâna Turistică din Poiana Braşov. De...