Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Produse etice, nu doar de calitate

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Bunastarea animalelor, in general si a porcilor, punctual, constituie un subiect sensibil si tot mai intens dezbatut la nivel european, aflandu-se simultan in atentia autoritatilor de profil din Romania si a asociatiilor profesionale din industria carnii de porc. Acestea monitorizeaza masurile de conformare a exploatatiilor comerciale de porcine la standardele de microclimat si la necesarul de hrana si de apa prevazute in normele metodologice aprobate, in vederea statusului minim de bunastare a porcilor.

Directorul executiv al Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania (APCPR), Stanca Tudor, a subliniat ca Bunastarea porcilor reprezinta un subiect despre care se poate rade si se pot face ironii pe marginea sa. Bunastarea animalelor a fost abordata pentru prima data in dreptul francez, in secolul trecut. Animalele sun fiinte vii, inzestrate cu simturi, cu sensibiltate, dar incabile de a se apara. Cei care au lansat aceasta industrie, inclusiv cresterea animalelor isi pun problema ca produsele pe care le realizeaza sa indeplineasca, pe langa conditiile igienico-sanitare, organoleptice sau tehnologice, ci sa fie un produs si cu anumite calitati etice. Inceputul a fost expus de asociiatiile de protectie a consumatorilor si este una dintre preocuparile majore ale statelor europene, a declarat directorul APCPR, la conferinta de presa organizata de InfoAliment.

De altfel, conformarea principiului bunastarii animalelor nu mai reprezinta o optiune pentru exploatatiile de cresterea porcilor. Conditiile cerute celor care cresc animale pentru a le ucide, pentru ca – trebuie sa recunoastem – omul este o fiinta superioara care creste animale pentru a le ucide, impun ca omul sa acorde animalului sansa sa se comprte cat mai aproape de mediul lui natural, a adaugat Stanca Tudor. (Ioan ªerbanescu)

ESM: Carrefour România deschide un nou hipermarket în Satu Mare
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 12 decembrie 2018

Potrivit European Supermarket Magazine, Carrefour România a anunțat deschiderea unui nou hipermarket în Satu Mare. Magazinul de 7.500 de metri pătrați este cel de-al 34-lea hypermarket Carrefour care se deschide în țară.   Într-o declarație, Carrefour a spus că a mărit "magia gastronomică" în magazin, oferind o gamă mai...

FAO: Progresele privind securitatea alimentară și nutriția stagnează în Europa
Autor: meatmilk  /   miercuri, 12 decembrie 2018

(Comunicat) Peste 14 milioane de adulți și circa 4,7 milioane de copii din Europa și Asia Centrală suferă de nesiguranță alimentară severă - așa cum este definită de Scala de Experiență în Insecuritatea Alimentară (FIES în engleză) potrivit unui raport publicat astăzi de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și...