Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Produse românești cu certificare europeană, savurate la Bruxelles

Autor: meatmilkvineri, 1 februarie, 2019

(Comunicat MADR) În seara de 28 ianuarie 2019, la sediul Reprezentanței Permanente a României la Bruxelles, a fost organizată o expoziție cu produse agroalimentare reprezentative din țara noastră, înregistrate și certificate pe scheme de calitate europene, dar și naționale.

 

O parte din produsele agroalimentare au fost expuse pe o hartă a României, iluminată cu spoturi, pentru a scoate în evidență locația de proveniență a produselor românești.

 

Astfel, produsele atestate pe sisteme de calitate – Scrumbia de Dunăre Afumată, Novacul afumat din Țara Bârsei, Salamul de Sibiu, Telemeaua de Ibănești, Magiunul de Topoloveni, alături de produse tradiționale românești, precum și cele depuse la Comisia Europeană pentru înregistrare (Cârnații de Pleșcoi, Cașcavalul de Săveni, Telemeaua de Sibiu, Salata cu icre de știucă de Tulcea) au fost identificate vizual pe harta, pentru a familiariza oaspeții cu locul de unde provin produsele degustate.

 

Totodată, printre produsele expuse s-au regăsit și Plăcinta dobrogeană și Salata de icre de crap, care se află în etapa de opoziție națională, dar și produse care au dobândit protecția de ”produs montan” din categoria dulcețurilor, gemurilor, produselor lactate. Invitații – europarlamentari, miniștrii agriculturii din statele membre – au admirat și au degustat și produse tradiționale, arătându-se încântați de diversitatea și savoarea preparatelor românești.

În colaborare cu Microsoft, Tetra Pak a conceput fabrica viitorului
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 4 aprilie 2019

Tetra Pak a colaborat cu Microsoft, ABB, SAP și Elettric80 pentru a digitiza producția de lactate, aceasta urmând a fi dezvăluită la evenimentul "Factory of the Future", de la Hannover Messe 2019.   Compania declară că dorește să ofere un sprijin mai mare clienților săi în era digitală, unde tehnologia digitală...

C.E., dispusă să tripleaze contingentul Tax Free al Ucrainei, la carnea de pasăre
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 3 aprilie 2019

Comisia Europeană poate să tripleze cota de export fără taxe vamale pentru pieptul de pui dezosat pentru companiile de păsări din Ucraina, aducând-o la 70.000 de tone pe an, dacă Ucraina este de acord cu anumite taxe de import pe piept de pui din oase.   În 2018, Ucraina a devenit al treilea exportator de păsări de curte în...