Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Produse și servicii pentru managementul mediului înconjurător, expuse la IFAT

Autor: Meat MIlkvineri, 9 mai, 2014

IFAT, cel mai mare târg european pentru tehnologia mediului își închide astăzi porțile, după ce timp de o săptămână au fost expuse cele mai noi și inovatoare soluții pentru managementul apei, reziduurilor și al materiilor prime din întreaga lume. Aceste tehnologii și soluții înseamnă un potențial foarte mare pentru noi afaceri în acest domeniu pe diferite piețe.

În Europa există încă o diviziune între est și vest când vine vorba despre managementul reziduurilor. În Europa Centrală și de Est sunt piețe mari și în creștere, iar potențialul aici este foarte bine explorat pas cu pas. De exemplu, la mijlocul anului trecut noi soluții pentru procesarea reziduurilor au venit în forță din Polonia, unde orașele și autoritățile locale sunt acum propietarii legali al reziduurilor produse în acea zonă, și drept urmare unt și responsabili pentru managementul lor. Potrivit noii reglementări, cetățenii polonezi sunt acum obligați să separe gunoaiele. Totodată, dintre cele 600 de gropi de gunoi din țară, cel puțin 300 vor trebui să se închidă în anii următori, fie că ele nu corespund normelor europene, fie că au atins capacitatea maximă.

Una dintre companiile din România care participă la acest târg este Aqua D&P Technologies din Cluj, care împreună cu colaboratorii săi prezintă cele mai performante și cost eficiente soluții și tehnologii pentru protecția mediului înconjurător, precum și pentru reciclarea și reutilizarea deșeurilor.

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...