Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Produse tradiţionale Zimbria la Comisia Europeană, de Ziua Naţională

Autor: Meat MIlkvineri, 29 noiembrie, 2013

O degustare de produse româneşti şi o recepţie oferită de comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală Dacian Cioloş, care a prilejuit şi un concert al violonistului George Tudorache, sunt cele două evenimente prin care a fost marcată Ziua Naţională a României la Comisia Europeană, informează un comunicat al cabinetului înaltului oficial european.

„Mă bucur că le putem demonstra colegilor noştri de la Bruxelles că România are savoare. Ziua Naţionala este un prilej de a ne simți mai aproape, mai uniţi, mai români şi, în acelaşi timp, mai europeni şi, de ce nu, este un prilej şi pentru Europa să simtă un pic româneşte”, a declarat comisarul Dacian Cioloş, citat în comunicat.

În sediul central al Comisiei Europene a avut loc o degustare de produse tradiţionale româneşti, precum pastramă ciobănească, jumări de casă, salam de Sibiu, brânză de burduf, caşcaval de Covurlui, piept de raţă şi costiţă ţărănească, dar şi sucuri naturale de mere şi vinuri româneşti. Totodată, la cantina Comisiei Europene meniul va include în premieră salată de vinete şi salată boeuf, ciorbă de perişoare, sărmăluțe în foi de varză şi plăcintă cu brânză şi stafide.

Joi seară a avut loc o recepţie oferită de comisarul european Dacian Cioloş cu ocazia Zilei Naţionale a României şi un concert susţinut de violonistul George Tudorache, prim concertmaestru al Orchestrei Filarmonice Regale din Liege şi al Filarmonicii din Londra. La o vioară Stradivarius din anul 1709, acesta va interpreta lucrări de George Enescu, Ciprian Porumbescu, dar şi J.S. Bach şi Francesco Tarrega.

Evenimentele au fost organizate sub patronajul comisarului european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, în parteneriat cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale din România, se mai notează în comunicatul citat. (Agerpres)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...