Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

”Produsele din carne, în topul evaziunii”

Autor: Ilie Stoianluni, 9 septembrie, 2013

Sorin Blejnar, fost şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), a declarat că cea mai mare evaziune fiscală se face peste tot în Europa cu bunurile de consum imediat:

„Indiscutabil ce mai mare evaziune se face la TVA-ul aferent bunurilor de consum imediat, indiferent că sunt fructe, legume, cereale, carne sau produse din carne. Se întâmplă în general în toată ţara, cu o focalizare pe zona Bucureşti şi Ilfov şi în general în toată Europa”, a precizat Blejnar, pentru Realitatea TVA.

Întrebat ce se poate face pentru a combate evaziunea la acest nivel, Blejnar a răspuns: „Mai multă rigoare, mai multă colaborare instituţională pentru a limita, nu pentru a eradica acest fenomen. Acest fenomen nu poate fi eradicat”.

„Dispariţia graniţelor interne în Uniunea Europeană a condus la apariţia acestor mecanisme de fraudă şi evaziune fiscală a căror punct de plecare se află în scutirea de la plata TVA-ului aplicabilă livrărilor intra-comunitare de bunuri.

Orice introducere de bunuri în ţara de destinaţie, fără plata TVA-ului şi fără control administrativ, conduce la instaurarea acestui sistem de fraudare”, a adăugat fostul şef al ANAF.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...