Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Produsul italian prosciutto di sauriseste protejat la nivelul ue

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Italienii au introdus un nou produs traditional pe lista de preparate din carne protejate la nivelul Uniunii Europene. Este vorba de Prosciutto di Sauris, specific ariei geografice Comuna Sauris din regiunea autonoma Friuli Venezia Giulia.

Prosciutto di Sauris IGP este o sunca cruda sarata, afumata si maturata timp de cel putin zece luni. Dupa procesul de maturare, Prosciutto di Sauris se prezinta intreg, cu os, fara copita. Soriciul are o culoare uniforma castaniu-aurie, cu tente portocalii.

Proprietatile produsului italian au fost definite pe baza unor parametri obiectivi, evaluati in perioada 2001-2005 de catre laboratoare de analize cu acreditare Sincert, prin intermediul unor controale trimestriale (totalizand 120 de analize). Fiecare etapa a procesului de productie trebuie sa fie monitorizata, inregistrandu-se, la fiecare, produsele care intra si cele care rezulta.

Meat.Milk 2019: Iveco România și Autofrigo Center vor expune echipamente de frig pentru transport auto
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

Iveco România și Autofrigo Center au devenit și în acest an parteneri ai conferinței Meat.Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Ca urmare, pe platoul din fața hotelului, cele două companii vor expune autocamionete Iveco Daily, echipate cu soluții de frig auto, destinat...

Statul garantează 80% din creditele fermierilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

(Comunicat) Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), continua in 2019 strategia  de pozitionare ca pilon de sprijin pragmatic pentru dezvoltarea mediului antreprenorial, a persoanelor fizice si a beneficiarilor publici prin facilitarea accesului la finantare.   Implementarea si derularea diverselor programe...