Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Produsul italian prosciutto di sauriseste protejat la nivelul ue

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Italienii au introdus un nou produs traditional pe lista de preparate din carne protejate la nivelul Uniunii Europene. Este vorba de Prosciutto di Sauris, specific ariei geografice Comuna Sauris din regiunea autonoma Friuli Venezia Giulia.

Prosciutto di Sauris IGP este o sunca cruda sarata, afumata si maturata timp de cel putin zece luni. Dupa procesul de maturare, Prosciutto di Sauris se prezinta intreg, cu os, fara copita. Soriciul are o culoare uniforma castaniu-aurie, cu tente portocalii.

Proprietatile produsului italian au fost definite pe baza unor parametri obiectivi, evaluati in perioada 2001-2005 de catre laboratoare de analize cu acreditare Sincert, prin intermediul unor controale trimestriale (totalizand 120 de analize). Fiecare etapa a procesului de productie trebuie sa fie monitorizata, inregistrandu-se, la fiecare, produsele care intra si cele care rezulta.

Intervenția domnului Petre Daea în Consiliul UE, privind PPA în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

Doamnă președinte Domnule comisar Dragi colegi, România de-a lungul istoriei a dovedit și poate dovedi oricând că nu a dat boli nimănui, dar din nefericire a primit. România nu este izvor de pestă porcină, dar este în război cu această boală pe un front de aproape 1400 de km la granița de răsărit a Uniunii...

Lidl susține programul VIA, destinat tinerilor afectați de cancer
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

(Comunicat) Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulți atunci când au de a face cu un diagnostic precum cancerul.   ,,VIA – aplicația mobilă concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu cancerul astfel încât...