Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Produsul italian prosciutto di sauriseste protejat la nivelul ue

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Italienii au introdus un nou produs traditional pe lista de preparate din carne protejate la nivelul Uniunii Europene. Este vorba de Prosciutto di Sauris, specific ariei geografice Comuna Sauris din regiunea autonoma Friuli Venezia Giulia.

Prosciutto di Sauris IGP este o sunca cruda sarata, afumata si maturata timp de cel putin zece luni. Dupa procesul de maturare, Prosciutto di Sauris se prezinta intreg, cu os, fara copita. Soriciul are o culoare uniforma castaniu-aurie, cu tente portocalii.

Proprietatile produsului italian au fost definite pe baza unor parametri obiectivi, evaluati in perioada 2001-2005 de catre laboratoare de analize cu acreditare Sincert, prin intermediul unor controale trimestriale (totalizand 120 de analize). Fiecare etapa a procesului de productie trebuie sa fie monitorizata, inregistrandu-se, la fiecare, produsele care intra si cele care rezulta.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...