Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Prof.dr. Irinel Popescu:Tehnologia alimentelor din OMG nu e nocivă pentru om!

Autor: Meat MIlkvineri, 16 mai, 2014

Toate studiile actuale arată că nu există un pericol pentru persoanele care consumă alimente modificate genetic, a declarat ieri președintele Academiei de Științe Medicale, prof. dr. Irinel Popescu, prezent la cea de-a IX-a ediție a Simpozionului “Academician Nicolae Cajal”.

“Toate rapoartele actuale arată că nu există un pericol pentru organismul uman să consume asemenea plante și că, lăsând la o parte că reprezintă poate singura soluție de a alimenta o planetă cu șase miliarde de cetățeni, toate temerile de până acum au fost risipite de studiile efectuate între timp”, a afirmat Irinel Popescu.

Referindu-se la bolile care se transmit de la animal la om, Popescu a spus că sunt necesare ghiduri mai precise, mai consistente în acest domeniu, informează Agrointel.

“În ce privește animalele, există aceste zoonoze — boli cu transmitere de la animal la om — care au creat în ultimii 10 ani destule epidemii cu un număr mare de morți și care au fost foarte greu de controlat. Este nevoie de ghiduri precise, mai consistente și de implicare mai mare atunci când vedem împreună sănătatea omului și a animalelor”, a susținut Irinel Popescu.

Fundația “Academician Nicolae Cajal” și Academia de Științe Medicale din România organizează în perioada 12-14 mai cea de-a IX-a ediție a Simpozionului “Academician Nicolae Cajal”. (Mai multe, pe www.agrointel.ro)

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...