Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

PROFI România deschide magazine, Cora închide un hipermarket

Autor: Maria Demetriadmarți, 5 mai, 2015

Încă un retailer de prestigiu va participa la EXPO-Conferința Internațională Meat & Milk 2015, eveniment care va avea loc în zilele de 3 și 4 iunie la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub titlul ”Politici de sprijin, Retehnologizare, Performanță-Priorități pentru ieșirea din impas”, putând nominaliza aici compania PROFI România.

 

Conform unei informări a companiei, lantul de retail PROFI a încheiat anul 2014 cu 275 de magazine. Dezvoltarea rețelei însă a continuat și va continua și în acest an. Astfel, doua noi orase, Zlatna si Balan, si-au facut aparitia pe harta PROFI, reteaua ajungand astfel sa fie prezenta in 140 de localitati.

 

Magazinul din Zlatna, judetul Alba, este amplasat la parterul unei cladiri comerciale din Piata Unirii nr.2. El functioneaza in format standard, cu o suprafata totala de 528 mp si o sala de vanzari de 388 mp.

La randul sau, unitatea din Balan, judetul Harghita, este un magazin in format Mini amplasat pe str. 1 Decembrie, 27/A, cu o suprafata totala de 450 mp si o sala de vanzari de 300 mp. Cu 294 de magazine si peste 7400 de angajati, PROFI este lantul de retail modern cu cea mai mare extindere geografica si totodata unul din marii angajatori ai Romaniei.

 

Preocuparea pentru o afacere de succes, dar și pentru satisfacția consumatorilor este probată de faptul că, acum, cu mai bine de o luna inainte de anuntata reducere oficiala a TVA la alimente, PROFI a redus TVA-ul la o larga gama de produse, devenind astfel primul lant de magazine la care se poate observa o astfel de scadere de preturi.

 

“Am luat aceasta masura exceptionala inca din ultima zi a lui aprilie deoarece suntem convinsi ca scaderea preturilor rezultata din reducerea TVA este o decizie cat se poate de buna pentru comert, o decizie care nu doar ca le va permite oamenilor sa cumpere produse de mai buna calitate, dar va si spori vanzarile in general,” a declarat Daniel Cirstea, directorul general al magazinelor PROFI. “In cazul asta, nimic nu ne impiedica sa o oferim la randul nostru inca de pe acum.” Cumparatorii vor putea gasi cu usurinta aceste produse, ele fiind marcate cu etichete speciale, galbene.

 

Magazinele PROFI desfac o gama de peste 5000 de produse de buna calitate la preturi si ele bune, prin noua decizie onorand o data in plus deviza “Mai ieftin, mai bun, mai aproape” sub care activeaza in 138 de localitati din 40 de judete. PROFI este reteaua de retail modern cu cea mai mare extindere geografica din Romania.

 

În schimb, retailerul franco-belgian Cora, prezent pe piaţa locală de mai bine de un deceniu cu 12 hipermarketuri, va închide la începutul lunii iunie magazinul din centrul comercial Galleria din Arad, potrivit proprietarului mallului, grupul polonez GTC.

În oraş mai rămân doar două hiper­marketuri, unul Real şi unul Kaufland. Până la închiderea ediţie reprezentanţii Cora nu au răspuns solicitării ZF privind motivul închiderii şi planurile de viitor. Investiţia într-un hipermarket în mall este de circa 5 mil. euro.

 

„Am primit notificarea Cora şi în acest moment explorăm toate opţiunile legale existente, contractul de închiriere fiind semnat pe o perioadă de 10 ani. În acelaşi timp, suntem în diferite discuţii cu alţi operatori de hipermaketuri precum şi cu alţi retaileri de calibru şi o eventuală plecare a Cora nu este sinonimă cu stoparea activităţii Galleria Arad, existând întotdeauna alte opţiuni”, a declarat Danny Bercovich, CEO-ul GTC România, notează Ziarul financiar.

Case de marcat compatibile cu aplicațiile ERP Transart
Autor: meatmilk  /   joi, 6 decembrie 2018

(Comunicat) Transart furnizează Case de marcat cu jurnal electronic compatibile cu aplicațiile ERP Transart. Printre acestea, nouă dintre cele mai răspândite tipuri de case de marcat - Datecs, SuccesM, Adpos, Tremol, Partner, Samsung, Olivetti, Custom, Daisy - pe care producătorii sau importatorii din România au reușit să le omologheze...

Indagra 2018: Scale Expert, soluția optimă pentru HoReCa și retail
Autor: meatmilk  /   marți, 6 noiembrie 2018

Companie privată, cu o experienta de peste 10 ani in domeniu, specializată în importul şi distribuţia unei game complete de echipamente, consumabile şi soluţii pentru reţele comerciale si HoReCa, Scale Expert s-a aflat și în acest an printre expozanții târgului Indagra.   Produsele comercializate sunt importate direct din...