Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Profit din caldura degajata de sistemul dumneavoastra de racire

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Un sistem de Recuperare a Caldurii DK va raceste compresoarele pentru a functiona mai eficient si va ofera apa calda GRATUIT.
Acest lucru inseamna facturi mai mici la utilitati si mai multi bani pentru dumneavoastra.

Recuperarea Caldurii este Activitatea Noastra

Prin recuperarea caldurii de la sistemul dumneavoastra de racire puteti incalzi apa gratis. Recuperarea caldurii este o tehnologie rentabila pentru restaurante, supermarketuri, procesoare de alimente si orice activitate care necesita apa calda si care utilizeaza refrigerare sau aer conditionat. Recuperarea caldurii este domeniul principal de activitate al companiei DK, furnizorul celor mai eficiente echipamente, cu cele mai scazute caderi de presiune din industrie. Inginerii DK au fost primii care au introdus inovatii majore in tehnologia transferului de caldura, inovatii pe care le puteti gasi la toate produsele noastre, inovatii care va pot mari profiturile. Asadar, puteti privi cu incredere DK pentru inovatia in tehnologia transferului de caldura acum si in viitor.

Sistemul de Recuperare a Caldurii DK

Sistemul DK recupereaza gratuit pierderile de energie pentru apa calda. Un sistem de racire obisnuit utilizeaza agent frigorific pentru a elimina caldura din zona in care urmeaza sa fie racita, agentul frigorific absorbind caldura si transformand-o in gaz. Fara sistemul de recuperare a caldurii DK, aceasta caldura este disipata in zona inconjuratoare si este irosita. Sistemul DK utilizeaza aceasta pierdere de energie pentru a incalzi apa, prin trecerea agentului frigorific prin intermediul unui schimbator de caldura cu pereti dublii din jurul rezervorului de stocare a apei, oferindu-va apa calda GRATUIT.

10 motive pentru a alege un sistem de recuperare de caldura DK

1. Transfer maxim de caldura cu caderi de presiune minime. Schimbatorul de caldura DK, prevazut cu perete dublu, furnizeaza suprafetei un transfer de caldura maxim, minimizand in acelasi timp caderea de presiune a agentului frigorific.

2. Face disponibila o cantitate mare de apa calda. Rezervorul stratificat (apa din partea de sus este cea mai fierbinte) produce o recuperare rapida si un transfer de caldura eficient. ªi, pentru ca functioneaza la o temperatura joasa, un rezervor DK este mai putin predispus la curatarea depunerilor care pot reduce eficienta.

3. Actionare simpla. DK este un dispozitiv pasiv, fara motoare sau pompe.

4. Mai multe domenii de lucru confortabile. Poate reduce problemele fierbinti din bucatarie prin eliminarea caldurii din zona, generata de condensator.

5. Prelungeste viata Compresorului. Compresoarele nu trebuie sa lucreze din greu intr-un mediu rece, fiind necesar mai putin timp de functionare al compresorului si ventilatorului condensatorului.

6. Necesita spatiu minim in zona echipamentului. Este compact, deoarece incalzeste si stocheaza apa intr-o singura unitate.

7. Durata de viata lunga. Fiind captusit cu sticla, rezervorul industrial de stocare a apei rezista la coroziune. Totodata, are doi anozi inlocuibili, pentru protectie suplimentara. Societatea instituita garanteaza cinci ani de garantie a schimbatorului de caldura si a rezervorului de apa.

8. Aprobat CE. Indeplineste toate cerintele necesare pentru un schimbator de caldura cu perete dublu.

9. Se potriveste oricarui sistem de racire. Sistemele DK sunt disponibile in unul, doua sau sase modele de circuit. Acest lucru inseamna ca puteti conecta de la unu, la sase compresoare, folosind diferiti agenti frigorifici la o singura instalatie. Sistemele DK pot gazdui compresoare de la 1/2 hp la 100 hp sau mai mult. Rezistenta auxiliara de rezerva este disponibila.

10. Un sistem DK imbunatateste eficienta si reduce cheltuielile de exploatare a apei sau a condesatoarelor racite cu aer. Prin furnizarea unei suprafete de condensare suplimentara, un sistem DK imbunatateste eficienta de refrigerare. Acesta reduce caldura refulata printr-un condensator racit cu aer. Eficienta compresorului creste, cu cat temperatura scade. Rezultatul final rezulta dupa racire si prelungeste viata compresorului. Cum, condensatorul este racit cu apa, este necesara mai putina apa rece in intregul proces. Acest lucru inseamna economii duble: reducerea apei folosite si, implicit a tarifelor de canalizare dar si reducerea costurilor de incalzire a apei.

Un exemplu de utilizare a unui recuperator de caldura:

Un mini abator nu functioneaza continuu. Dar, potrivit activitatilor specifice, sunt necesare cantitati mari de apa calda atat inaintea lor, cat si si dupa, pentru pregatire si curatare.

In consecinta, pentru o instalatie de 15 kW frig, a fost ales un Sistem de Recuperare a Caldurii cu o capacitate de 1000 ltr si o capacitate de recuperare de 21,3 kW.

• Livrare recuperator caldura DK +costuri de instalare:aprox € 6,290.-

Calculul economiei a energiei
pentru SISTEMUL DE RECUPERARE A CALDURII DK mentionat

cantitate maxima de apa calda valabila:

21.35 kW x 3600 s/ h x 0.85 (eficienta ŋ) .
4. 19 kJ/kgK x 45 K (incalzire de la 10°C la 55°C) x 1000kg/m³ =346.5 (ltr./h)

Pentru o masina care functioneaza timp de 12h/zi
cantitatea zilnica de apa calda este 4158 ltr./zi
3500 ltr./zi consum de apa
cantitatea de apa calda anuala
180 zi/an x 3500 ltr./zi = 630 m³/an
Pentru a incalzi 1.0 m³ apa pentru 40 K este nevoie de 46.5 kWh energie.
necesarul de energie pe an

Prin incalzirea apei de la 10°C la 55°C este necesara urmatoarea energie:

630m³/an x 4.19 kJ/kgK x 45 K x 1000 kg/ m³ = 32996 kWh/an

3600 s/h

ECONOMISIRE DE PETROL
Cu RECUPERATORUL DE CÃLDURÃ DK poate fi economisita urmatoarea cantitate de petrol:

valoarea de incalzire la 1 l petrol 11.9 kWh/ dm³
ŋ eficienta centralei de incalzire pe gaz pentru incalzirea apei de alimentare: 0.75

32996 kWh/an = 4108 l petrol /economisit pe an
11.9 kWh/ dm³ x 0.75x 0.9 kg/ dm³

La pretul combustibilului de 0.08 €/KWh va fi o economisire de 3.286,48 € / an

Perioada de amortizare se ridica la aproximativ 1.9 ani.

Multe afaceri pot beneficia de un Sistem de Recuperare a Caldurii DK. Sistemele comerciale de aer conditionat, racitoarele, congelatoarele, masinile de gheata si alte sisteme frigorifice au suficiente pierderi de energie termica pentru incalzirea apei, iar sistemul DK este solutia perfecta pentru eficientizarea afacerii dumneavoastra.

S-a dat startul tranziției la noua versiune a Standardului ISO 22000
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 4 iulie 2018

Organizația Internațională pentru Standardizare a republicat standardul revizuit ISO 22000:2018, privind sistemul de management al siguranței alimentelor, marcând începutul unei perioade de tranziție de trei ani, pentru companiile certificate, acestea având nevoie de o abordare preventivă a siguranței alimentelor, ajutând la...

Recomandări ANSVSA pentru evitarea apariţiei toxiinfecţiilor alimentare
Autor: meatmilk  /   miercuri, 30 mai 2018

(Comunicat) Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor recomandă  populaţiei ca, în perioadele cu temperaturi ridicate, să acorde atenţie modului în care păstrează sau prepară alimentele şi a locurilor de unde acestea sunt cumpărate.   Astfel, consumatorilor li se...