Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Profitul avicola brasov a scazut in primul semestru

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Bursa.ro, profitul companiei Avicola Brasov a scazut in primele sase luni ale acestui an fata de perioada similara a anului trecut cu 57%, de la 457.300 de lei la 193.812 lei,

in timp ce afacerile companiei specializate in productia de carne de pasare au urcat cu 28%, de la 44,7 milioane de lei la 57,23 milioane de lei.

In perioada analizata, compania a avut venituri totale de 60,6 milioane de lei, in crestere cu 8,99%, iar cheltuielile totale au urcat pana la la 60,4 milioane de lei.

Firma este controlata de omul de afaceri Ioan Popa, care este si proprietarul producatorului de carne de pasare Transavia Alba Iulia. Popa detine 84,59% din actiunile Avicola Brasov.

Compania va demara un proiect de investitii in „modernizarea tehnologiilor de crestere a pasarilor” pentru fermele 3, 4 si 5 de pe platforma Magurele, cu o valoare de 1,724 milioane de euro. Proiectul este finantat prin Programul National de Dezvoltare Rurala.

Cazul Avicola Brasov este, oarecum, particular, revista Fabrica de Carne evidentiind in editia cu numarul 20 trendul ascendant al aviculturii romanesti, in ciuda crizei.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...