Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Profitul avicola brasov a scazut in primul semestru

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Bursa.ro, profitul companiei Avicola Brasov a scazut in primele sase luni ale acestui an fata de perioada similara a anului trecut cu 57%, de la 457.300 de lei la 193.812 lei,

in timp ce afacerile companiei specializate in productia de carne de pasare au urcat cu 28%, de la 44,7 milioane de lei la 57,23 milioane de lei.

In perioada analizata, compania a avut venituri totale de 60,6 milioane de lei, in crestere cu 8,99%, iar cheltuielile totale au urcat pana la la 60,4 milioane de lei.

Firma este controlata de omul de afaceri Ioan Popa, care este si proprietarul producatorului de carne de pasare Transavia Alba Iulia. Popa detine 84,59% din actiunile Avicola Brasov.

Compania va demara un proiect de investitii in „modernizarea tehnologiilor de crestere a pasarilor” pentru fermele 3, 4 si 5 de pe platforma Magurele, cu o valoare de 1,724 milioane de euro. Proiectul este finantat prin Programul National de Dezvoltare Rurala.

Cazul Avicola Brasov este, oarecum, particular, revista Fabrica de Carne evidentiind in editia cu numarul 20 trendul ascendant al aviculturii romanesti, in ciuda crizei.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...