Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Profitul Danish Crown, în scădere accentuată

Autor: Maria Demetriadjoi, 26 mai, 2016

Pe o piață caracterizată de oficialii companiei drept ”extrem de competitivă”, Danish Crown, care operează în peste 130 de țări, a raportat pentru anul trecut un profit în scădere, față de 2014, informează Global Meat.

 

Mai precis, danezii au înregistrat în 2015, un profit de 110 milioane de euro, față de 118 milioane, în anul anterior, la acest declin contribuind și plata în avans a unor taxe în valoare de 3,8 milioane de euro.

 

Jais Valeur, nou instalat în funcția de CEO al companiei, a declarat pentru sursa citată:

”Rețelele de retail pun o presiune uriașă pe producătorii de carne de porc din întreaga Uniune Europeană, iar acest lucru s-a repercutat și asupra încasărilor noastre. În acest moment, trebuie să evităm situația de a ne situa într-o poziție marginală. Mai mult, subsidiara noastră din Marea Britanie, Tulip UK, se zbate pe o piață locală extrem de dură.”

 

La o cifră de afaceri de 3,95 de miliarde de euro, Danish Crown își regândește abordarea, fapt definit și de noul CEO: ”Îi chem pe toți cei din companie să își dubleze eforturile, pentru a reintra pe un drum ascendent. De aceea, vom investi mai mult, atât în producție, cât și în desfacere, în condițiile în care vânzările de carne de porc din țările Asiei par a fi în creștere”. 

Industria porcilor din Germania: Puseu sau prăbușire?
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 3 octombrie 2018

Germania, membră a EuroTier și una dintre cele mai mari producătoare de porci din Europa, se confruntă recent cu diminuarea volumul producției și cu scăderea exporturilor. Dacă aceste evoluții se dovedesc a fi începutul unui proces pe termen lung, efectele vor fi resimțite în întreaga Europă.   De doi ani,...

Conferința la Nivel Înalt privind Pescuitul Costier în Mediterană și Marea Neagră
Autor: meatmilk  /   luni, 1 octombrie 2018

(Comunicat MADR) În data de 25 septembrie 2018 a avut loc, în Malta, sub egida Comisiei Generale pentru Pescuit în Marea Mediterană (GFCM), prima zi a Conferinței la Nivel Înalt privind Pescuitul Costier Sustenabil în Marea Mediterană și Marea Neagră, dedicată discuțiilor între părțile interesate - reprezentanți ai pescarilor, ai...