Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Profitul Danish Crown, în scădere accentuată

Autor: Maria Demetriadjoi, 26 mai, 2016

Pe o piață caracterizată de oficialii companiei drept ”extrem de competitivă”, Danish Crown, care operează în peste 130 de țări, a raportat pentru anul trecut un profit în scădere, față de 2014, informează Global Meat.

 

Mai precis, danezii au înregistrat în 2015, un profit de 110 milioane de euro, față de 118 milioane, în anul anterior, la acest declin contribuind și plata în avans a unor taxe în valoare de 3,8 milioane de euro.

 

Jais Valeur, nou instalat în funcția de CEO al companiei, a declarat pentru sursa citată:

”Rețelele de retail pun o presiune uriașă pe producătorii de carne de porc din întreaga Uniune Europeană, iar acest lucru s-a repercutat și asupra încasărilor noastre. În acest moment, trebuie să evităm situația de a ne situa într-o poziție marginală. Mai mult, subsidiara noastră din Marea Britanie, Tulip UK, se zbate pe o piață locală extrem de dură.”

 

La o cifră de afaceri de 3,95 de miliarde de euro, Danish Crown își regândește abordarea, fapt definit și de noul CEO: ”Îi chem pe toți cei din companie să își dubleze eforturile, pentru a reintra pe un drum ascendent. De aceea, vom investi mai mult, atât în producție, cât și în desfacere, în condițiile în care vânzările de carne de porc din țările Asiei par a fi în creștere”. 

La KolnMesse s-a sărbătorit ”Anuga Food Frozen”
Autor: meatmilk  /   miercuri, 13 martie 2019

În prima săptămână a lunii martie 2019, la KolnMesse, s-a sărbătorit Ziua alimentelor congelate-Anuga. Sărbătoarea culinară a fost introdusă în 1984 de către președintele american, Ronald Reagan, pentru a aduce un omagiu serviciilor industriei alimentare congelate din SUA.   Între timp, industria alimentelor congelate...

Companiile britanice de carne resimt deja efectele negative ale Brexit-ului
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 7 martie 2019

Companile de prelucrare a cărnii din Marea Britanie raportează deja un impact negativ asupra vânzărilor, înainte de termenul limită de 29 martie Brexit.   Potrivit Asociației Britanice a Procesatorilor de Carne (BMPA), firmele raportează că clienții anulează deja comenzi și cumpără produse din alte țări, din cauza lipsei...