Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Program de imbunatatire a nucleului genetic la pic romania

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum informeaza recolta.eu, PIC Romania, parte a grupului britanic Genus, lider mondial in genetica si ameliorarea animala, a demarat un nou program de accelerare a progresului genetic in fermele partenere, prin activarea unei conexiuni permanente cu nucleul genetic APEX, din SUA. Acest nucleu genetic, devenit functional din anul 2009 si a carui realizare a costat peste 18.000.000 de dolari SUA, reprezinta cel mai important motor de propulsie a programului genetic global al PIC, valoarea progresului anual fiind, in ultimii 5 ani, de peste 2 dolari / porc. Dar, mult mai importanta este rapiditatea cu care genele valoroase prezente in APEX va ajunge in fermele comerciale ce detin genetica PIC, spun reprezentantii PIC Romania.

Astfel, compania a deschis recent un pod aerian permanent de transfer al celor mai valoroase gene catre nucleul genetic local. Drumul genelor trece dinspre APEX prin aeroporturile din Chicago si Roma, pentru a ajunge in final la ferma PIC. Acest demers va genera in intervalul urmator o masiva imbunatatire a potentialului genetic al animalelor. Concret, actiunea va conduce la o crestere semnificativa a nivelului productiilor, atat cele materne, ce vizeaza numarul de porci obtinuti pe an, cat si cele care implica viteza de crestere, eficienta utilizarii furajului si calitatea carnii. Investitia anuala in acest proiect este estimata la peste 240.000 de lei, beneficiile acestuia fiind integral transferate catre fermele partenerilor autohtoni.

Fmi si banca mondiala prevad o crestere a preturilor la alimente
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

(Agerpres) Fondul Monetar International si Banca Mondiala considera ca exista putine semnale care sa indice o criza similara cu aceea din 2007/2008, insa Institutiile financiare internationale sfatuiesc tarile sa se pregateasca pentru posibilitatea cresterii preturilor la alimente in lunile urmatoare. Cea mai grava seceta din ultimii 50 de ani in...

Pretul in ue al carnii de porc va creste in 2013 cu 10 %
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Conform unei analize efectuata de Reuters, pretul carnii de porc va creste cu 10 % in cursul anului 2013, ca urmare a majorarii preturilor la furaje. Totodata, consumul ar putea sa scada cu 5, pana la 10 %. Tendintele se manifesta inca din acest an, dovada stand abandonarea sectorului de catre unii fermieri, in special spanioli. Alberto...