Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Programul POSDRU va fi strict verificat

Autor: Meat MIlkluni, 24 martie, 2014

(Mediafax) MFE va face mai multe verificari pe POSDRU, in special in zona de achizitii, a declarat, vineri, la Conferinta „Mediafax Talks about European Funds”, ministrul Eugen Teodorovici, precizand ca se va taia in carne vie daca se vor descoperi masini si locuinte cumparate din fonduri UE.

Ministrul Fondurilor Europene a declarat ca, in cadrul vizitei facute la Bruxelles, in perioada 18-20 martie, a discutat cu oficialii europeni despre neregulile cu fonduri europene. „Sunt situatii unde suntem obligati sa actionam pentru ca regulamentul european nu ne lasa sa preluam la nivel de buget de stat toate corectiile financiare. Zilele acestea am vorbit la Bruxelles despre acest lucru si vor fi facute foarte multe verificari pe POSDRU, in special pe achizitii”, a spus Teodorovici.

Acesta a avertizat ca acolo unde vor fi gasite masini sau locuinte cumparate din fonduri europene se va taia „in carne vie”. „Daca nu vrem sa schimbam sistemul, nu putem avea speranta ca va fi mai bine in 2014 si in anii care urmeaza”, a mai spus ministrul.

Eugen Teodorovici a mai explicat ca sunt foarte multe contracte pe fonduri europene „unde un manager de proiect ia 10.000 de euro pe luna si nu face absolut nimic, in afara de a trimite doua e-mail-uri si a scrie o scrisoare”.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...