Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Proiect de lege privind plăţile naţionale directe complementare în sectorul zootehnic

Autor: Meat MIlkmiercuri, 26 martie, 2014

Marți, 25 martie 2014, Parlamentul României a adoptat proiectul de lege privind unele măsuri referitoare la plăţile naţionale directe complementare în sectorul zootehnic (CNDP).

Prin proiectul de lege se reglementează situaţia unor beneficiari de CNDP din sectorul zootehnic privind campaniile 2007-2011, respectiv:

– nu se mai recuperează sumele reprezentând primele încasate de către beneficiarii CNDP care aveau datorii si cărora li s-au emis titluri de creanță de către Camerele de Conturi;

– sumele recuperate se restituie;

– beneficiarii care nu au încasat sumele CNDP cuvenite datorită existenței acestor datorii și care au depus cereri, beneficiază de aceste sume.

Beneficiarii din situațiile prezentate mai sus devin eligibili pentru plățile CNDP zootehnic și după anul 2011.

Există un număr de 9.700 beneficiari cu un efectiv de peste 237.000 capete animale care sunt afectați de deciziile emise de către camerele de conturi județene și a municipiului București.

Sumele necesare aducerii la îndeplinire a prevederilor prezentului proiect de lege, în cuantum de 26.877 mii lei vor fi asigurate în limita prevederilor bugetare ale Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe anul 2014.

Proiectul de lege corespunde solicitărilor Comisiei Europene, în sensul aplicării normelor naţionale în relaţie cu prevederile comunitare şi autorizările emise prin Decizii de către Comisie, evitându-se astfel iniţierea unei proceduri de infringement împotriva României.

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...