Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Proiect european pentru programe doctorale în agrozootehnie

Autor: Meat MIlkjoi, 5 iunie, 2014

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca, în parteneriat cu alte trei universităţi din ţară, a câştigat un proiect european de peste 12,5 mil. lei (aproximativ 3 mil. euro) pentru formarea a 121 de cercetători doctoranzi şi 72 de postdoctoranzi în domeniile agronomic şi medical veterinar. Prin acest proiect, doctoranzii vor beneficia de o bursa lunară în cuantum de 1.800 de lei, iar postdoctoranzii de o bursă lunară de 3.700 de lei.

Proiectul va asigura integrarea tinerilor cercetători în aria europeană a cercetării, prin participarea lor la evenimente ştiinţifice de profil (conferinţe, seminarii, workshop‐uri), la vizite de studiu externe, precum şi la stagii de cercetare externă cu o durată de maxim 4 luni (pentru cercetătorii doctoranzi), conform unui comunicat al USAMV Cluj.

Activitatea de cercetare a bursierilor doctoranzi şi postdoctoranzi implicaţi în proiect va fi materializată prin publicarea de articole în reviste indexate în diferite baze de date internaţionale, prin elaborarea a două rapoarte de cercetare, precum şi prin prezentarea de lucrări ştiinţifice la simpozioane naţionale şi internaţionale.

Proiectul ’’Programe doctorale şi postdoctorale pentru promovarea excelenţei în cercetare, dezvoltare şi inovare în domeniile prioritare agronomic şi medical veterinar, ale societăţii bazate pe cunoaştere” este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 1. ’’Educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii economice şi dezvoltării societăţii bazate pe cunoaştere”, Domeniu major de intervenţie 1.5. Programe doctorale şi postdoctorale în sprijinul cercetării. Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni.

Proiectul este implementat de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca, în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Bucureşti, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară ’’Ioan Ionescu de la Brad” din Iaşi şi Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului ’’Regele Mihai I al României” din Timişoara. (zf.ro)

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...