Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Proiect european pentru reducerea conținutului de sare din produsele crud-uscate

Autor: Meat MIlkmarți, 18 martie, 2014

Un proiect de cercetare European va încerca să dezvolte un sistem pentru a controla conținutul de sare din timpul procesării șuncii crud-uscate, în felul acesta intenționând să reducă conținutul de sare, informează Globalmeatnews.

Inițiativa se vrea a reduce conținutul de sare din producția produselor din carne crud-uscate, cum ar fi prosciutto, lardo, bresaola, capicola, guanciale și soppressata.

Această inițiativă vine ca răspuns la nevoia globală ca procesatorii de șuncă crud-uscată să-și îmbunătățească tehnologia de control a tratamentului cu sare aplicat produselor lor, a specificat Comisia Europeană.

Aceasta a specificat că sarea este folosită pentru a preveni proliferarea bacteriilor, deoarece lasă un conținut foarte mic de apă în produse după ce aceasta este absorbită, dar a subliniat faptul că unele studii arată că reducerea consumului de sare la 6 grame pe zi ar putea preveni aproape 6% din atacurile de cord la consumatori.

Tehnologia va folosi un software de rețea neural artificial, care este antrenată să asigure parametrii de sărare în funcție de proprietățile șuncii materie primă și să indice conținutul de sare exact. Un sistem pilot va putea fi testat de către companii la sfârșitul proiectului.

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...