Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Proiect faraonic. chinezii vor muta apa din sudul ploios in nordul secetos

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Pentru a contracara seceta cu care se confrunta nordul Chinei, guvernul de la Beijing a pus la cale un proiect de transportare a apei de o complexitate fara precedent, anunta stirile Pro TV. Cand totul va fi gata, in 2014, prin conducte vor fi pompate anual 30 de trilioane de litri de apa din sudul ploios catre nordul arid.

Peste o jumatate de milion de chinezi au fost scosi din casele lor si mutati catre alte zari, ca sa faca loc conductelor ce se vor intinde pe 1.500 de kilometri. Potrivit autoritatilor acestia au avut la dispozitie doar o zi sa-si stringa bunurile si s-o ia din loc. Nu putini s-au revoltat, dar oficialii s-au asigurat ca pleaca toti. Oamenilor li s-au promis case noi.

400 de orase din China sufera din cauza lipsei de apa, dar multi experti spun ca noul sistem nu va rezolva problema si chiar va avea consecinte dezastruoase asupra mediului. Proiectul se ridica la 40 de miliarde de lire sterline.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...