Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Proiect faraonic. chinezii vor muta apa din sudul ploios in nordul secetos

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Pentru a contracara seceta cu care se confrunta nordul Chinei, guvernul de la Beijing a pus la cale un proiect de transportare a apei de o complexitate fara precedent, anunta stirile Pro TV. Cand totul va fi gata, in 2014, prin conducte vor fi pompate anual 30 de trilioane de litri de apa din sudul ploios catre nordul arid.

Peste o jumatate de milion de chinezi au fost scosi din casele lor si mutati catre alte zari, ca sa faca loc conductelor ce se vor intinde pe 1.500 de kilometri. Potrivit autoritatilor acestia au avut la dispozitie doar o zi sa-si stringa bunurile si s-o ia din loc. Nu putini s-au revoltat, dar oficialii s-au asigurat ca pleaca toti. Oamenilor li s-au promis case noi.

400 de orase din China sufera din cauza lipsei de apa, dar multi experti spun ca noul sistem nu va rezolva problema si chiar va avea consecinte dezastruoase asupra mediului. Proiectul se ridica la 40 de miliarde de lire sterline.

ANSVSA la Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor
Autor: meatmilk  /   luni, 21 mai 2018

(Comunicat) O delegație a Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), condusă de președintele instituției, dr. Geronimo Brănescu, va reprezenta România la lucrările celei de-a 86 – a Sesiuni Generale a Adunării Mondiale a delegaților naționali ai Organizației Mondiale pentru Sănătatea...

INSSE: Efective de animale existente la 1 decembrie 2017 (Raport anual)
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

Potrivit raportului anual emis de INSSE, în anul 2017 faţă de anul precedent efectivele de ovine şi caprine au crescut , iar efectivele de bovine, de porcine şi de păsări au scăzut.     România, în anul 2017, a ocupat locul patru la efectivele de ovine şi caprine în rândul Statelor Membre ale Uniunii...