Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Proiect faraonic. chinezii vor muta apa din sudul ploios in nordul secetos

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Pentru a contracara seceta cu care se confrunta nordul Chinei, guvernul de la Beijing a pus la cale un proiect de transportare a apei de o complexitate fara precedent, anunta stirile Pro TV. Cand totul va fi gata, in 2014, prin conducte vor fi pompate anual 30 de trilioane de litri de apa din sudul ploios catre nordul arid.

Peste o jumatate de milion de chinezi au fost scosi din casele lor si mutati catre alte zari, ca sa faca loc conductelor ce se vor intinde pe 1.500 de kilometri. Potrivit autoritatilor acestia au avut la dispozitie doar o zi sa-si stringa bunurile si s-o ia din loc. Nu putini s-au revoltat, dar oficialii s-au asigurat ca pleaca toti. Oamenilor li s-au promis case noi.

400 de orase din China sufera din cauza lipsei de apa, dar multi experti spun ca noul sistem nu va rezolva problema si chiar va avea consecinte dezastruoase asupra mediului. Proiectul se ridica la 40 de miliarde de lire sterline.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...