Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Proiect pentru relansarea pisciculturii si prelucrarii pestelui

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Agerpres, Camera Agricola Galati a lansat, marti, proiectul Grup de lucru pentru gestionarea durabila a fondului piscicol in judetul Galati, zona pescareasca lunca Prutului inferior – Dunarea inferioara mila 76, in valoare de 133.000 de lei.

Conform directorului Camerei Agricole Galati, Floricel Dima, proiectul are ca scop relansarea pisciculturii la nivelul judetului si crearea de unitati economice care sa se ocupe de prelucrarea pestelui. Proiectul vizeaza zona pescareasca Lunca Prutului Inferior – Dunarea Inferioara mila 76, iar in acest sens va fi creat un grup de lucru pentru gestionarea fondului piscicol.

Zona cuprinde localitatile Cavadinesti, Suceveni, Oancea, Vladesti, Mastacani, Foltesti, Frumusita, Tulucesti, dar si cartierul Valea Orasului din municipiul Galati si faleza Dunarii de la varsarea Siretului pana la mila 76. Suprafata totala a zonei piscicole este de aproape 615 kilometri patrati, iar in vecinatatea acesteia locuiesc aproximativ 30.000 de persoane.

Proiectul are in vedere constituirea unui parteneriat public-privat in scopul elaborarii si implementarii unei strategii locale de dezvoltare a zonei pescaresti pentru rezolvarea problemelor care afecteaza aceasta zona si anume sa contribuie la mentinerea prosperitatii economice si sociale a zonei si crearea de plus valoare pentru produsele locale, prin dezvoltarea locurilor de munca in sector – in special pentru femei si tineri, minoritati si persoanele cu dezabilitati – si prin sprijinirea diversificarii activitatilor economice pentru comunitatile de pescari, contribuind astfel la cresterea calitatii vietii populatiei din zona pescareasca.

Obiectivul principal este cel de promovare a unui sector piscicol competitiv, dinamic, modern, asigurarea unui pescuit durabil si scaderea presiunii pe fondul piscicol tinand seama in mod echilibrat de aspecte legate de protectia mediului, dezvoltarea infrastructurii, dezvoltarea sociala si bunastarea economica. 'Comunitatile pescaresti reprezinta o pondere importanta a populatiei din zona.

Persoanele implicate in activitatea de pescuit comercial in ape interioare ca persoane fizice autorizate, asociatii familiale si pescuit stiintific reprezinta 27,40% din persoane in mediul privat si 14,58% din total populatie ocupata”, a spus Dima. Proiectul este finantat prin Programul Operational pentru Pescuit.

Meat.Milk 2019: Iveco România și Autofrigo Center vor expune echipamente de frig pentru transport auto
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

Iveco România și Autofrigo Center au devenit și în acest an parteneri ai conferinței Meat.Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Ca urmare, pe platoul din fața hotelului, cele două companii vor expune autocamionete Iveco Daily, echipate cu soluții de frig auto, destinat...

Statul garantează 80% din creditele fermierilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

(Comunicat) Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), continua in 2019 strategia  de pozitionare ca pilon de sprijin pragmatic pentru dezvoltarea mediului antreprenorial, a persoanelor fizice si a beneficiarilor publici prin facilitarea accesului la finantare.   Implementarea si derularea diverselor programe...