Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Proiectele pe noul PNDR pot fi depuse din toamnă

Autor: Meat MIlkmiercuri, 25 iunie, 2014

(Agerpres) Din toamna acestui an s-ar putea da drumul la depunerea proiectelor pe toate măsurile din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) pentru perioada 2014-2020, a afirmat marţi, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

„Toate măsurile pe care noi le-am prezentat, în număr de 14, vor începe în toamna acestui an. Dacă la 1 iulie, să spunem, vom transmite PNDR-ul în mod oficial Comisiei Europene, eu cred ca până în luna septembrie să fie agreat, iar după aceea să putem să începem deschiderea de primiri de proiecte pe toate măsurile”, a spus Constantin, în cadrul unei dezbateri pe tema absorbţiei fondurilor europene.

Acesta a adăugat că programul a fost deja trimis informal către Comisia Europeană, iar semnalele primite până în prezent sunt pozitive. „În zilele următoare, România va transmite către Bruxelles, în mod oficial, Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. Noi, de mai bine de două luni, l-am transmis în mod informal, programul este cred, până în momentul de faţă, considerat fezabil de către Comisia Europeană”, a precizat Daniel Constantin.

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...