Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Proiectele SAPARD si-au prelungit termenul de executie

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

Peste 400 de proiecte SAPARD vor beneficia de prelungirea termenului de executie, iar beneficiarii trebuie sa depuna cereri de rambursare a cheltuielilor pana la finele lunii septembrie. Platile aferente acestor proiecte sunt estimate la 90 de milioane euro.

Programul SAPARD trebuia incheiat la finele anului trecut, dar Comisia Europeana a acordat Romaniei o prelungire de un an. In absenta prelungirii, toate platile realizate catre beneficiari dupa expirarea termenului limita ar fi fost acoperite de la bugetul de stat, nefiiind rambursate de CE. Comisia a anuntat oficial in luna decembrie ca a acordat Romaniei si Bulgariei aceasta derogare.

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), care gestioneaza fondurile SAPARD, a inceput procedurile de prelungire, prin acte aditionale, a contractelor pentru proiectele care nu au fost terminate pana la sfarsitul lui 2008.

Piata aditivilor furajeri in crestere cu 3,5 miliarde de euro
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Conform unui raport al Transparency Market Research, preluat de Meat & Poultry, daca in 2011 piata aditivilor destinati pentru hrana animalelor era evaluata la 13,5 miliarde dolari, in urmatorii sase ani valoarea acesteia va creste cu 4 miliarde dolari. Potrivit Transparency Market Research, in perioada 2011-2018 piata aditivilor furajeri va...

Angst a lansat noul brand reteta originala
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

De curand, Angst a lansat un nou brand de preparate din carne, Reteta Originala, cu intentia directa de a se individualiza o data in plus, prin calitatea produselor. Amintirea ospetelor de alta data i-a indemnat pe tehnologii de la Angst sa puna in valoare Reteta Originala a unora dintre cele mai cautate preparate de carne, reconstruind retete...