Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Proiectele SAPARD si-au prelungit termenul de executie

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

Peste 400 de proiecte SAPARD vor beneficia de prelungirea termenului de executie, iar beneficiarii trebuie sa depuna cereri de rambursare a cheltuielilor pana la finele lunii septembrie. Platile aferente acestor proiecte sunt estimate la 90 de milioane euro.

Programul SAPARD trebuia incheiat la finele anului trecut, dar Comisia Europeana a acordat Romaniei o prelungire de un an. In absenta prelungirii, toate platile realizate catre beneficiari dupa expirarea termenului limita ar fi fost acoperite de la bugetul de stat, nefiiind rambursate de CE. Comisia a anuntat oficial in luna decembrie ca a acordat Romaniei si Bulgariei aceasta derogare.

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), care gestioneaza fondurile SAPARD, a inceput procedurile de prelungire, prin acte aditionale, a contractelor pentru proiectele care nu au fost terminate pana la sfarsitul lui 2008.

Gepeto, cris-tim si transavia, liderii pietei preparatelor din carne
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Potrivit Ziarului financiar, producatorul Gepeto din Constanta, Cris-Tim si Transavia se afla pe podiumul companiilor de pe piata locala a preparatelor din carne in functie de capacitatea de productie instalata a fabricilor, arata datele Ministerului Agriculturii (MADR). Capacitatile de productie ale primilor zece jucatori de pe aceasta piata...

Pretul in ue al carnii de porc va creste in 2013 cu 10 %
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Conform unei analize efectuata de Reuters, pretul carnii de porc va creste cu 10 % in cursul anului 2013, ca urmare a majorarii preturilor la furaje. Totodata, consumul ar putea sa scada cu 5, pana la 10 %. Tendintele se manifesta inca din acest an, dovada stand abandonarea sectorului de catre unii fermieri, in special spanioli. Alberto...