Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Proiectul pentru Bursa de peşte, blocat la Ministerul Mediului

Autor: Ilie Stoianvineri, 10 mai, 2013

Proiectul privind realizarea Bursei de peşte la Tulcea este deocamdată blocat de Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Tulcea, Horia Teodorescu, dorind în continuare punerea în practică a acestuia.

„Proiectul nu a fost avizat de un Comitet interministerial din Ministerul Mediului pentru a se reanaliza sustenabilitatea acestuia din punct de vedere financiar. Categoric, eu voi insista mai departe pentru realizarea Bursei de peşte la Tulcea”, a declarat Horia Teodorescu.

Acesta a subliniat importanţa proiectului în condiţiile în care prin intermediul Bursei se asigură atât produse de calitate pentru cumpărători, cât şi un preţ mai bun pentru producătorii de peşte.

„În prezent, cantităţile capturate de cei peste 1.000 de pescari licenţiaţi în Deltă reprezintă 50% din producţia anuală de peşte de pe piaţa internă, dar aceste cantităţi sunt vândute de cele mai multe ori fără respectarea condiţiilor minime de igienă, fără ca cineva să aibă vreun control al cantităţilor reale de pe piaţă şi cu un preţ de primă vânzare mult sub preţul pieţei, cei mai dezavantajaţi de această situaţie fiind pescarii ce trăiesc doar din veniturile obţinute din activitatea din Deltă”, a menţionat preşedintele CJ, Horia Teodorescu, citat de Agerpres.(Agerpres)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...