Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Proiectul “Planificare strategică pentru administraţia agricolă”

Autor: Meat MIlkjoi, 5 decembrie, 2013

În data de 4 decembrie 2013, Achim Irimescu a participat la sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) la o sesiune de discuții privind importanța, etapele și aspectele cheie referitoare la acțiunile necesar a fi întreprinse la nivelul MADR pentru elaborarea unui nou document de planificare strategică. Întâlnirea a avut loc în contextul în care la nivelul MADR se află în implementare proiectul „Planificare strategică pentru administrația agricolă” cod SMIS 39173 și în care Cancelaria Primului Ministru (CPM) a solicitat MADR actualizarea Planului Strategic Instituțional pentru perioada 2014-2016.

Între participanți la dezbatere s-au aflat Radu Puchiu, Secretar de Stat la Cancelaria Primului Ministru, Hans Kordik, expert al Băncii Mondiale (BM), Gordon EVANS, expert al (BM) implicat în procesul de planificare strategică la nivelul Cancelariei Primului Ministru, dna. Daiva Checuti, expertă a Băncii Mondiale implicată în procesul de planificare strategică la nivelul guvernului din Lituania, reprezentanți din cadrul Cancelariei Primului Ministru, precum și directori și șefi de departamente din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Scopul acestei sesiuni de discuții l-a constituit transmiterea către conducerea MADR de cunoștințe în domeniul managementului bazat pe rezultate, al planificării strategice și al modului în care planificarea strategică poate spori eficiența generală a guvernării. De asemenea, se are în vedere dezvoltarea aptitudinilor de punere în aplicare a metodologiei de planificare strategică în întocmirea unui Plan Strategic Instituțional pentru Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

În cuvântul său de deschidere, Achim Irimescu a punctat importanța asistenței oferite de experții Băncii Mondiale la elaborarea Planului Strategic, aceasta fiind un factor care ne va permite să ne mobilizăm pentru ca în planificare să se regăsească prioritățile si obiectivele Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale care are nevoie de o planificare strategică, care să fie asumată pentru a-și demonstra, în timp, eficiența. În acest sens, secretarul de stat a subliniat că este necesară o legătură bine definită între experții români și cei ai BM, întrucât trebuie identificate foarte bine problemele în vederea conturării unui Plan Strategic pentru Ministerul Agriculturii. (madr.ro)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...