Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Proiectul primei intabulări a fost respins

Autor: Meat MIlkmiercuri, 9 aprilie, 2014

Proiectul de lege ce prevedea intabularea gratuită a terenurilor agricole şi forestiere a fost respins astăzi, prin vot, în Camera Deputaţilor. Deşi numărul parlamentarilor care au votat “pentru” a fost mai mare decât a celor “împotrivă”, voturile în favoarea iniţiativei susţinute de PNL nu au întrunit peste jumătate din prezenţa la vot.

Astfel, au mai lipsit trei voturi pentru ca peste patru milioane de mici proprietari de pământ să îşi poată intabula gratuit proprietăţile.

160 de deputaţi din cei 324 din cei prezenţi au votat pentru iniţiativa susţinută de PNL, dar pentru a avea 50% plus 1, numărul necesar de voturi ca legea să treacă era de 163. Parlamentarii care au votat împotriva “primei intablări” au fost cei de la PSD, PC, UDMR şi UNPR, notează Agrointel.

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...