Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Proprietarul Unicarm investeşte 13 mil. euro în două parcuri fotovoltaice

Autor: Ilie Stoianluni, 14 octombrie, 2013

Vasile Lucuţ, acţionarul şi fondatorul grupului Unicarm, unul dintre cei mai mari jucători din piaţa alimentară, cu afaceri de 143 de milioane de euro anual din procesarea cărnii, panificaţie şi lactate, are în derulare investiţii de 13 milioane de euro în două parcuri de panouri fotovoltaice cu o capacitate cumu­lată de 9,5 MW în nord-vestul ţării. „Este vorba despre do­uă parcuri în zona limitrofă judeţului Satu Mare“, a spus Lucuţ pentru Ziarul financiar.

Antreprenorul de la Unicarm este o prezenţă extrem de discretă în mediul public, cu apariţii rare în presă sau le evenimentele de business. Aceasta este prima investiţie anunţată de şeful Uni­carm în afara producţiei de alimente sau retail, businessurile de bază ale grupului.

„Fac proiectul din fonduri proprii pentru că în actualul context este din ce în ce mai greu să iei bani de la bănci“, a mai spus Lucuţ. Prin investiţia în energia verde, Lucuţ se alătură mai multor investitori care au direcţionat fonduri către această piaţă. În clubul investitorilor atraşi de plasamentele în industria energiilor considerate curate se află Jean Valvis (Dorna Agri), Zoltan Teszari (RCS-RDS) sau Bogdan Enoiu (director al McCann Erickson România).(Mai multe, pe www.zf.ro)

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...