Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Proști și săraci

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 7 februarie, 2018

În ziua de 31 ianuarie, Președintele Emmanuel Macron anunța Programul de Suveranitate Agro-alimentară a Franței, cu termen de finalizare în 2020. Exact în aceeași zi, Ministerul Agriculturii din România ne anunța că glorioasa campanie ”Alege oaia” ajunge în județul Buzău!

 

Câteva zile mai târziu, adică, pe 5 februarie, de la Budapesta venea vestea scăderii TVA-ului pentru carnea și organele de porc, dar și pentru pește și produse din pește, de la 27 la 5 %. Exact în aceeași zi, la București se anunțau diminuări masive de salarii, care, adunate la grămezile de accize, taxe și impozite suplimentare plătite de cetățeni și companii, conduc la scăderea puterii de cumpărare a populației, deci, la scăderea consumului. Asta, pentru că atât putem, oameni buni, de atât suntem în stare: de peticeli și impuneri, în timp ce, iată, alții au programe de țară viabile.

 

Altfel, unii cu mintea îngustă și cu memoria scurtă spun că de vină sunt străinii care ”ne-au băgat” în UE ca să ne distrugă economia și să ne verse în bătătură lăturile lor. Acestor imbecili patriotarzi le spun că distrugerea economiei nu s-a produs după aderare și nu au făcut-o investitorii străini fără de care România s-ar prăbuși, ci am distrus-o noi, românii. Ea a fost concepută de guvernul Roman, prin elaborarea programului de privatizare, a fost demarată de guvernul Văcăroiu, continuată „en fanfare” de guvernele Convenției Democrate și finalizată ”a la grande” prin privatizarea păguboasă a Petrom-ului de guvernul Năstase, căruia mulți fraieri îi duc dorul!

 

Și, vreți să mai știți ceva? Știți care a fost prima bacă distrusă în România? Banca Agricolă, oameni buni, adică, exact banca după care plângeți încă din anul 1994 și pe care toate guvernele de atunci și până acum au refuzat și refuză să o reînființeze. Iar dumneavoastră mai aveți și pretenția unui Proiect de Țară!!!??? Mă faceți să râd!

 

Așadar, nu mai acuzați străinii pentru propria noastră prostie, pentru propria noastră calicie care i-a făcut pe mulți dintre ăia care au cumpărat fabricile comuniste să le vândă la fiare vechi sau pe un 4×4 second-hand, bașca valoarea unei excursii în Insule, cu secretara. Pentru că noi ne-am făcut-o, nu alții, noi ne-am distrus industria! Iar străinii care au venit aici după 2007, văzând pustiul din economie și, mai ales, pustiul din mințile noastre, normal că au făcut ce au vrut. A fost cât se poate de firesc să profite la maxim, că doar n-au venit aici pe post de Mama Răniților sau de Florance Nichtingale. Și dumneavoastră, dacă ați investi în altă țară, ați căuta să profitați la maxim.

 

Și, uite-așa, îmi aduc iar aminte de vorbele unuia dintre cele două genii românești recunoscute pe plan mondial, Constantin Brâncuși, acela care, la singura lui revenire în țară, a spus: ”V-am lăsat proști și săraci, v-am găsit și mai proști, și mai săraci”! Pentru aceia care nu știu cine e al doilea geniu al românilor, vi-l spun eu: George Enescu!

Indagra 2018: Centenar fără lapte și lactate!!!???
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 31 octombrie 2018

Debutul târgului Indagra 2018 a avut darul de a ne lăsa un gust amar, dar de la bun început ținem să precizăm că Romexpo nu a avut nicio vină pentru acest lucru. Iată lucrurile, iată faptele.   Anunțat cu surle și trâmbițe în mesaje pe mail-urile de serviciu, în ziua de 31 octombrie, adică, în ziua inaugurală a...

Această țară nu mai are viitor!
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 3 octombrie 2018

Această țară nu mai are viitor, pentru că noi, cei aflați în jurul vârstei de 60 de ani nu am reușit să-l clădim. Da, noi suntem cei vinovați, iar ultimele date confirmă un studiu sociologic făcut acum doi ani de IRES, care îi numea pe cei incluși mai sus, ”Generația pierdută”, în fapt, o generație care a fost născută,...