Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Proști și săraci

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 7 februarie, 2018

În ziua de 31 ianuarie, Președintele Emmanuel Macron anunța Programul de Suveranitate Agro-alimentară a Franței, cu termen de finalizare în 2020. Exact în aceeași zi, Ministerul Agriculturii din România ne anunța că glorioasa campanie ”Alege oaia” ajunge în județul Buzău!

 

Câteva zile mai târziu, adică, pe 5 februarie, de la Budapesta venea vestea scăderii TVA-ului pentru carnea și organele de porc, dar și pentru pește și produse din pește, de la 27 la 5 %. Exact în aceeași zi, la București se anunțau diminuări masive de salarii, care, adunate la grămezile de accize, taxe și impozite suplimentare plătite de cetățeni și companii, conduc la scăderea puterii de cumpărare a populației, deci, la scăderea consumului. Asta, pentru că atât putem, oameni buni, de atât suntem în stare: de peticeli și impuneri, în timp ce, iată, alții au programe de țară viabile.

 

Altfel, unii cu mintea îngustă și cu memoria scurtă spun că de vină sunt străinii care ”ne-au băgat” în UE ca să ne distrugă economia și să ne verse în bătătură lăturile lor. Acestor imbecili patriotarzi le spun că distrugerea economiei nu s-a produs după aderare și nu au făcut-o investitorii străini fără de care România s-ar prăbuși, ci am distrus-o noi, românii. Ea a fost concepută de guvernul Roman, prin elaborarea programului de privatizare, a fost demarată de guvernul Văcăroiu, continuată „en fanfare” de guvernele Convenției Democrate și finalizată ”a la grande” prin privatizarea păguboasă a Petrom-ului de guvernul Năstase, căruia mulți fraieri îi duc dorul!

 

Și, vreți să mai știți ceva? Știți care a fost prima bacă distrusă în România? Banca Agricolă, oameni buni, adică, exact banca după care plângeți încă din anul 1994 și pe care toate guvernele de atunci și până acum au refuzat și refuză să o reînființeze. Iar dumneavoastră mai aveți și pretenția unui Proiect de Țară!!!??? Mă faceți să râd!

 

Așadar, nu mai acuzați străinii pentru propria noastră prostie, pentru propria noastră calicie care i-a făcut pe mulți dintre ăia care au cumpărat fabricile comuniste să le vândă la fiare vechi sau pe un 4×4 second-hand, bașca valoarea unei excursii în Insule, cu secretara. Pentru că noi ne-am făcut-o, nu alții, noi ne-am distrus industria! Iar străinii care au venit aici după 2007, văzând pustiul din economie și, mai ales, pustiul din mințile noastre, normal că au făcut ce au vrut. A fost cât se poate de firesc să profite la maxim, că doar n-au venit aici pe post de Mama Răniților sau de Florance Nichtingale. Și dumneavoastră, dacă ați investi în altă țară, ați căuta să profitați la maxim.

 

Și, uite-așa, îmi aduc iar aminte de vorbele unuia dintre cele două genii românești recunoscute pe plan mondial, Constantin Brâncuși, acela care, la singura lui revenire în țară, a spus: ”V-am lăsat proști și săraci, v-am găsit și mai proști, și mai săraci”! Pentru aceia care nu știu cine e al doilea geniu al românilor, vi-l spun eu: George Enescu!

Despre cum a rămas România fără Telemeaua de Sibiu
Autor: Ilie Stoian  /   marți, 26 iunie 2018

De vreo două săptămâni, tot citesc și mă amuz despre și pe seama brânzei de Sibiu, mai precis, despre Telemeaua de Sibiu. Am văzut și o știre la televizor, am văzut și ceva știri în presa scrisă, după ce zece ciobani au primit, în exclusivitate, dreptul de a produce așa ceva, având însă, față de ceilalți, denumirea...

Lucrătura UE la linguriCA-CAlității
Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 25 mai 2018

Zilele trecute, redacția noastră a primit din partea Comisiei de Agricultură a Parlamentului European Declarația în care detaliază principiile după care va fi construit noul exercițiu financiar al Uniunii Europene, pentru perioada 2021-2027.   Tema este amplă și, până la momentul adoptării noii Strategii Agricole Comune,...