Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
IFS

Proști și săraci

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 7 februarie, 2018

În ziua de 31 ianuarie, Președintele Emmanuel Macron anunța Programul de Suveranitate Agro-alimentară a Franței, cu termen de finalizare în 2020. Exact în aceeași zi, Ministerul Agriculturii din România ne anunța că glorioasa campanie ”Alege oaia” ajunge în județul Buzău!

 

Câteva zile mai târziu, adică, pe 5 februarie, de la Budapesta venea vestea scăderii TVA-ului pentru carnea și organele de porc, dar și pentru pește și produse din pește, de la 27 la 5 %. Exact în aceeași zi, la București se anunțau diminuări masive de salarii, care, adunate la grămezile de accize, taxe și impozite suplimentare plătite de cetățeni și companii, conduc la scăderea puterii de cumpărare a populației, deci, la scăderea consumului. Asta, pentru că atât putem, oameni buni, de atât suntem în stare: de peticeli și impuneri, în timp ce, iată, alții au programe de țară viabile.

 

Altfel, unii cu mintea îngustă și cu memoria scurtă spun că de vină sunt străinii care ”ne-au băgat” în UE ca să ne distrugă economia și să ne verse în bătătură lăturile lor. Acestor imbecili patriotarzi le spun că distrugerea economiei nu s-a produs după aderare și nu au făcut-o investitorii străini fără de care România s-ar prăbuși, ci am distrus-o noi, românii. Ea a fost concepută de guvernul Roman, prin elaborarea programului de privatizare, a fost demarată de guvernul Văcăroiu, continuată „en fanfare” de guvernele Convenției Democrate și finalizată ”a la grande” prin privatizarea păguboasă a Petrom-ului de guvernul Năstase, căruia mulți fraieri îi duc dorul!

 

Și, vreți să mai știți ceva? Știți care a fost prima bacă distrusă în România? Banca Agricolă, oameni buni, adică, exact banca după care plângeți încă din anul 1994 și pe care toate guvernele de atunci și până acum au refuzat și refuză să o reînființeze. Iar dumneavoastră mai aveți și pretenția unui Proiect de Țară!!!??? Mă faceți să râd!

 

Așadar, nu mai acuzați străinii pentru propria noastră prostie, pentru propria noastră calicie care i-a făcut pe mulți dintre ăia care au cumpărat fabricile comuniste să le vândă la fiare vechi sau pe un 4×4 second-hand, bașca valoarea unei excursii în Insule, cu secretara. Pentru că noi ne-am făcut-o, nu alții, noi ne-am distrus industria! Iar străinii care au venit aici după 2007, văzând pustiul din economie și, mai ales, pustiul din mințile noastre, normal că au făcut ce au vrut. A fost cât se poate de firesc să profite la maxim, că doar n-au venit aici pe post de Mama Răniților sau de Florance Nichtingale. Și dumneavoastră, dacă ați investi în altă țară, ați căuta să profitați la maxim.

 

Și, uite-așa, îmi aduc iar aminte de vorbele unuia dintre cele două genii românești recunoscute pe plan mondial, Constantin Brâncuși, acela care, la singura lui revenire în țară, a spus: ”V-am lăsat proști și săraci, v-am găsit și mai proști, și mai săraci”! Pentru aceia care nu știu cine e al doilea geniu al românilor, vi-l spun eu: George Enescu!

Poveste cu morală despre un boț de unt și o gospodină
Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 2 februarie 2018

Hei, dragii moșului, era pe vremuri o țară care se numea Momonia. Iar momonezii trăitori în ea, tare mândri mai erau. Pe toate drumurile se lăudau că lucruri ca ei nimeni nu face, iar când venea vorba despre mâncare, ei credeau că sunt ăi mai cu moț! Tocmai de-aia, trâmbițașii Momoniei strigau din toți rărunchii: ”Oameni buni,...

E rău. E foarte rău!
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 29 ianuarie 2018

Ne dăm patrioți, ne batem cu pumnii în piept că iubim România, îi beștelim pe străini că ne fură țara dar adevărul e cu totul și cu totul altul și, iată de ce:   O cercetare sociologică efectuată în toamna trecută de IRES, referitoare la situația economică și socială a țării, și însoțită de un studiu...