Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Protecţie europeană pentru jambonul de porc şi costiţa ”hiţuită”

Autor: Meat MIlkmarți, 24 iunie, 2014

(Agerpres) Producătorul bucovinean Ioan Baciu din Fundu Moldovei,  a primit atestate pentru şapte produse tradiţionale din carne, realizate după reţete vechi de peste 80 de ani, iar pentru două dintre acestea, jambonul de porc şi costiţa hiţuită, a început demersurile pentru a obţine şi protecţie europeană.

“Suntem moştenitorii unor reţete foarte vechi, tradiţionale şi de mare calitate, păstrate de familia mea, care este o familie de măcelari. Erau cei mai buni măcelari din Bucovina. Ei au descris în aceste documente vechi de la 1930 toate produsele tradiţionale pe care le făcea familia Baciu. Am atestat acum doar şapte produse, dar deţinem mult mai multe reţete. Acum am primit atestate pentru jambonul de porc, chişcă, tobă, costiţă hiţuită, muşchiul copt în jar, muşchiul haiducesc şi cârnaţi”, a spus Ioan Baciu.

Acesta a mai precizat că intenţionează să obţină protecţie europeană pentru două dintre produsele pentru care a obţinut  atestatele naţionale, respectiv pentru jambonul de porc şi costiţa hiţuită.

Producătorul sucevean foloseşte numai materie primă locală, fie din fermele proprii de animale fie de la vecini, şi produce în jur de 15 produse din carne, circa 300 – 400 de kilograme pe zi.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...