Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Proteina functionala din vita sau pasare de la BHJ

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

Cautati o proteina functionala din vita sau una din pasare? Pe o piata dominata categoric de materiile prime provenite din porc, cele mai multe dintre proteinele animale disponibile au aceeasi origine. Insa, pentru producatorii de preparate din carne care, din diverse motive, folosesc partial sau total si carnuri provenind de la alte specii, firma daneza BHJ A/S, lider mondial in productia de proteine de origine animala, comercializate sub marca inregistrata SCANPRO, prin filiala sa locala BHJ Romania SRL, propune doua tipuri de proteine, una din vita si alta din pasare (curcan).

SCANPRO BEEF 1100
SCANPRO BEEF 1100 este o gama de proteine functionale din vita, avand o culoare asemanatoare carnii de vita fierte si o aroma de carne de vita prajita, cu aplicabilitate la o gama larga de produse cum ar fi: carne tocata, burgeri, produse fierte sau fierte si afumate. Este un produs natural obtinut prin mijloace termice si mecanice.

Beneficiile folosirii SCANPRO BEEF 1100 se regasesc in egala masura in doua directii:
• reducerea costurilor prin inlocuirea carnii de vita, in proportie de pana la 10% din cantitatea totala a retetei, cu proteina SCANPRO BEEF 1100 hidratata in proportie de 1 : 3 – 5;
• cresterea randamentului dupa tratamentul termic deschis; rezultate spectaculoase pot fi observate dupa prajire la chiftele / burgeri, unde scazamintele se reduc cu pana la 5 %; un be-neficiu secundar, dar extrem de important consta in imbunatatirea calitatilor gustative dupa prajire, prin retinerea grasimii in interior si a cresterii suculentei, compensand astfel caracterul natural mai sec al carnii de vita; SCANPRO BEEF 1100 are un continut in proteina de 78 – 82%.

SCANPRO TP 75
SCANPRO TP 75 este o proteina functionala din pasare (curcan), care se adreseaza cu precadere procesatorilor de preparate din carne care nu vor sa incruciseze speciile. Este un produs natural.

Gama contine doua variante:
• SCANPRO TP 75/R cu o granulatie fina, o proteina cu aplicabilitate la tocaturi si la preparate fierte sau fierte si afumate; are o putere de hidratare de pana la 1 : 8 si contribuie la obtinerea de reduceri de cost si imbunatatirea caracteristicilor organoleptice;
• SCANPRO TP/SF cu o granulatie superfina, o proteina recomandata pentru preparatele injectate; in functie de produs si de procentul de injectare poate reduce pierderile din timpul tratamentului termic imbunatatind suculenta in produsul finit.

Ambele variante de SCANPRO TP 75 au un continut in proteina de 75-80 %.

Detalii suplimentare despre aceste produse, dar si despre toata gama de proteine de origine animala SCANPRO™, puteti obtine atat de pe website-urile www.bhj.dk si www.bhj.ro, cat si direct de la filiala din Romania a BHJ, prin telefon, la numarul 021 420 95 96, sau prin e-mail, la adresa mailbox@bhj.ro.

Acțiunea antioxidanților naturali în produsele lactate
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 20 iunie 2019

Pe plan mondial, consumatorii sunt din ce în ce mai interesați de antioxidanții naturali prezenți în sursele lor alimentare, decât de antioxidanții sintetici, care au fost restricționați din cauza efectelor lor toxice și carcinogene (Zambonin et al., 2012L0. Printre aceștia se numără acizii fenolici, activi ca antioxidanți cu efecte...

Carnea și provocările viitorului
Autor: Cristina Gavrilut  /   vineri, 14 iunie 2019

Proteinele alternative care pot acționa ca înlocuitori ai alimentelor tradiționale, de origine animală, sunt investiții financiare considerabile și atractive, pentru a satisface nevoile nutriționale și cerințele alimentare ale unei populații prezise la mijlocul secolului la 10 miliarde de persoane. Uriașa problemă, însă, este aceea...