Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Protest anti-carne în fața Smithfield Market din Londra

Autor: Nora Marinmarți, 27 august, 2019

Un protest planificat la Smithfield Market din Londra, de către grupul de lobby Animal Rebellion, care va avea loc în luna octombrie, a fost deja descris drept un mesaj „simbolic” către guvern, pentru a acționa asupra schimbărilor climatice.

 

Grupul amintit, care are obiective similare cu organizația Extinction Rebellion, plănuiește un protest de 10 zile la Smithfield Market începând cu 7 octombrie, pentru a perturba afacerile acolo și speră să fie prezenți în jur de 10.000 de oameni.

 

Vorbind pentru Global Meat News, purtătorul de cuvânt al Animal Rebellion, Alex Lockwood, a explicat de ce grupul alege piața Smithfield, spre deosebire de clădirile guvernamentale sau o altă parte a lanțului de aprovizionare cu carne.

 

„Este un loc simbolic în centrul industriei britanice a producției de carne. Suntem foarte dornici să ne concentrăm asupra mesajului nostru către guvern pentru a lua în serios schimbările climatice. Am făcut cercetarea și trebuie să ne schimbăm drastic sistemele de producție alimentară atât în ​​zonele locale, cât și la nivel global. Este una dintre principalele cauze ale schimbărilor climatice și una din defrișările, dacă nu chiar principala cauză.

 

„Mesajul nostru către guvern este că aceștia trebuie să se deplaseze rapid pentru a trece la un sistem alimentar bazat pe plante. Alte grupuri vegane au lucrat la nivel individual, dar căutăm să facem o declarație cât mai mare pentru a face guvernul să acționeze. ”

 

Asociația chiriașilor din piața Smithfield a refuzat să comenteze protestul. Cu toate acestea, criticile au fost îndreptate către ”Rebeliunea Animalelor” cu privire la impactul pe care lucrătorii de pe piață îl vor resimți probabil în ceea ce privește perturbarea cotidiană și pierderea posibilă a mijloacelor de trai. „Luăm în considerare lucrătorii din Smithfield”, a spus Lockwood. „De asemenea, ne asigurăm că serviciile de urgență de la Spitalul St. Bart nu sunt afectate. Ceea ce vrem să facem este să dialogăm cât mai mult cu Smithfield și sperăm să vorbim cu oamenii de acolo. Singurul mod prin care putem face ca guvernul să acționeze în această problemă este prin dialog.

 

„Venim cu pace în inimile noastre și ne pare rău disperat pentru inconvenientele pe care le provocăm, dar dacă previziunile cu privire la schimbările climatice sunt corecte, cu toții ne vom pierde locurile de muncă. Ne întrebăm, de asemenea, dacă 10 zile de întrerupere vor afecta aceste afaceri financiar și nu credem că este un argument solid. ”

 

Grupul nu a avut încă un dialog cu Smithfield Market, dar este ferm că protestul va continua. „Vom fi acolo pentru a ocupa și această ocupație va provoca o anumită perturbare. Dacă există destui oameni acolo, sunt sigur că acestea vor perturba vehiculele, dacă nu oamenii care intră și ies din Smithfield.

 

„Va fi pe cât posibil un mesaj simbolic și puternic pentru guvern că există oameni care nu sunt dispuși să stea doar acasă, care sunt dispuși să iasă în stradă și sunt dispuși să participe la neascultarea civilă într-o mod non-violent. ”

 

Printre obiectivelor Rebeliunii Animalelor, Marea Britanie trebuie să treacă la o dietă bazată pe vegetale până în 2025. Lockwood explică termenul scurt pentru această țintă. „Motivul pentru care spunem 2025 este pentru că oamenii de știință spun că avem o fereastră foarte mică pentru a acționa și știm că trecerea la un sistem alimentar bazat pe plante ar putea reduce drastic emisiile de gaze cu efect de seră care intră în mediul nostru.

 

„Alimentația mixtă este mai probabilă, dar pentru noi nu există nicio negociere. Vrem să vedem deplină dreptate și eliberare pentru animale. Viitorul pe care îl planificăm în caz de urgență post-climatică nu poate fi doar pentru oameni. Aceasta este gândul care ne-a dus în această situație. Cu toate că orice este o dietă completă pe bază de vegetale nu este un lucru pentru care pledăm, noi sprijinim și aplaudăm oamenii care se îndreaptă către o dietă flexitariană”.

Politica Uniunii Europene referitoare la promovarea produselor agroalimentare
Autor: meatmilk  /   vineri, 6 decembrie 2019

Comisia Europeană a adoptat Programul de lucru anual pe 2020, implementat în baza Regulamentului (UE) nr. 1144/2014 privind acţiunile de informare şi promovare referitoare la produsele agricole puse în aplicare pe piaţa internă şi în ţările terțe.   Programul de lucru stabilește prioritățile și bugetul disponibil pentru...

Consumatorii din UE iau în calcul impactul cumpărăturilor asupra mediului
Autor: meatmilk  /   miercuri, 4 decembrie 2019

Comisia Europeană a publicat ediția 2019 a Tabloului de bord al condițiilor pentru consumatori. Tabloul constată că, în general, discrepanțele dintre diferitele regiuni ale UE în ceea ce privește condițiile pentru consumatori se micșorează, consumatorii sunt mai conștienți de amprenta lor de mediu, iar normele în materie de...