Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Protest fiscal: SC Killer SRL refuză să închidă magazinul amendat de ANAF

Autor: Maria Demetriadluni, 30 martie, 2015

Proprietarul firmei SC Killer SRL din comuna suceveană Horodnic de Jos, Alexandru Scheul, care are o fabrică de preparate din carne şi 21 de magazine în mai multe localităţi din ţară, a declarat că refuză să închidă magazinul unde inspectorii ANAF au găsit un minus în gestiune de 50 de lei.

Scheul a declarat corespondentului Mediafax că s-a ajuns prea departe în ceea ce priveşte controalele ANAF şi că firma sa a fost amendată cu 5.000 de lei şi cu închiderea unui punct de lucru timp de o lună, după ce, în 19 martie, inspectorii antifraudă au găsit un minus în gestiunea unui magazin de 50 de lei.

 

„Nu erau în plus, erau în minus”, a explicat Scheul. El a adăugat că a doua zi, la un control făcut la un alt magazin, s-au găsit în casă 14 bani în plus. „M-a umflat râsul. Ditamai bugetarii să numere bănuţii din casă şi să găsească 14 bănuţi în plus”, a spus proprietarul firmei. El a adăugat că aşteaptă să primească prin poştă decizia de sancţionare şi că va închide pentru o zi magazinul, va contesta deciza, şi apoi va redeschide magazinul cu orice risc.

„Chit că mă leagă, măcar ştiu că e pentru o cauză dreaptă. Îmi risc libertatea, dar măcar cineva trebuie să arate abuzurile. E bătaie de joc. Nu ştiu cât mai poate lumea să mai rabde”, a declarat Scheul.

 

El a spus că până acum s-a supus legii, dar că în prezent ceea ce se întâmplă îi afectează demnitatea. „Când ştiu că am dreptate nu tac”, a mai declarat Scheul. El a arătat că modul în care se fac controalele de la ANAF îi va afecta pe mulţi români, în special pe cei săraci, care mergeau la magazin şi luau mărfuri pe datorie. „Cei care erau trecuţi la carnet sunt acum condamnaţi la moarte că nu vor putea să ia nimic din magazin”, a mai spus Scheul.

SC Killer SRL Horodnic de Jos produce preparate din carne şi are 21 de magazine în Rădăuţi, Suceava, Botoşani, Bucureşti dar şi în alte localităţi şi exportă 20 la sută din producţie către ţări din Uniunea Europeană având o cifră de afaceri de 16 milioane de euro şi două sute de angajaţi. Potrivit lui Scheul, anul trecut firma sa a plătit la bugetul de stat 2,25 milioane de euro impozite şi taxe.

 

Peste 170 de puncte de lucru au activitatea suspendată de către inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă (DGAF), pentru neeliberarea bonului fiscal, în urma controalelor efectuate între 15 şi 23 martie. Potrivit unui comunicat al DGAF, majoritatea firmelor verificate la nivel naţional, în perioada 15 – 23 martie, respectă prevederile legale privind dotarea şi utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale.

Inspectorii antifraudă au verificat operatori economici care livrează bunuri sau prestează servicii direct către populaţie şi încasează contravaloarea cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar. Pentru sancţionarea abaterilor constatate inspectorii au dispus 778 amenzi contravenţionale totale de 3,8 milioane lei, confiscări în valoare de 550.000 lei şi suspendarea activităţii a 174 puncte de lucru.

 

Suspendările de activitate pentru o perioadă cuprinsă între una şi trei luni şi sigilările punctului de lucru dispuse pentru încălcarea obligaţiilor legale de dotare sau utilizare a casei de marcat reprezintă doar 22 la sută din totalul sancţiunilor dispuse.

De asemenea, au fost identificate două societăţi comerciale care continuau să livreze bunuri, respectiv să presteze servicii, după ce inspectorii antifraudă au dispus suspendarea activităţii în punctele de lucru din Mall Vitan (Bucureşti). Pentru sancţionarea acestora, inspectorii DGAF au dispus amenzi de 25.000 lei şi confiscarea sumei de 23.760 lei, provenită din vânzările realizate în perioada de suspendare.

CMC Grup Broker de Asigurare este Partener al conferinței Meat.Milk 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 8 aprilie 2019

 a devenit Partener al Expo-Cnferinței Internaționale Meat & Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub titlul ”Protejarea interesului național, în condițiile globalizării sectoarelor de carne și lapte”.   În cadrul manifestării, CMC Grup va susține o...

OptiMeat va fi prezentă la Meat.Milk 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 1 aprilie 2019

Unul dintre cei mai mari traderi de pe piața cărnii din România, OpriMeat, va participa la Expo-Conferința Internațională Meat.Milk, eveniment care se va desfășura la Hotel Alpin din Poiana Brașov în zilele de 30 și 31 mai.   OPTIMEAT este o companie de import si distributie de marfuri alimentare, care s-a lansat in comertul...