Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Proteste ale fermierilor francezi împotriva suprataxării

Autor: Meat MIlkmarți, 19 noiembrie, 2013

Sindicatele agricole din Ile-de-France au făcut apel la mebrii pentru o „mobilizare generală care să blocheze Parisul”, joi, protest care are drept scop expimarea nemulţumirii referitoare la suprafiscalizare, informează lemonde.fr.

Federaţiile departamentale ale sindicatelor din cadrul exploataţiilor agricole au avertizat că vor bloca „toate axele rutiere către intrarea în Paris, pentru ca agriculturii, atât de mult sacrificată, să i se facă auzită vocea”.

Protestul este îndreptat contra „tuturor atacurilor făcute prin reglementările exagerate refeitoare la protecţia mediului înconjurător, a controalelor de zi cu zi tot mai numeroase, de conţinutul reglementărilor din ce în ce mai agresive”, precum şi de creşterea TVA şi a taxei de mediu, care ar trebui suspendate pe termen limitat, dar pe care Guvernul vrea să le menţină, după cum notează Agroazi, citand Le Monde.

Protestul din ziua de joi nu mai este doar un avertisment, ci şi un ultimatum, pentru ministrul francez al Agriculturii, Stéphane Le Foll, susţin agricultorii francezi, care îi cer demisia pentru incompetenţă notorie. (Mai multe, pe www.agroazi.ro)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...