Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Puiul, campion la vanzari

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Carnea de pui a inregistrat, in SUA, vanzari mai mari decat alte categorii de carne, deoarece este considerata mai sanatoasa si mai ieftina. Comparativ cu anul 2007, vanzarile de carne de pui au crescut anul acesta cu 6,7 procente din punct de vedere valoric in Statele Unite, in timp ce carnea de vita s-a mentinut la acelasi nivel ca anul precedent, arata ultimele rapoarte disponibile pe piata americana.

Efectele carnii albe asupra sanatatii au fost promovate in randul consumatorului american, astfel ca cererea de produse organice si naturale da un avantaj puiului in cosul consumatorului care incearca sa faca economii, considera specialistii.

Deasemenea, potrivit raportului Carne proaspata vanduta in SUA: Vita, Pui, Porc, Curcan si Miel in lanturile de retail si Foodservice, carnea de porc a fost vanduta in SUA ca cealalta carne alba, din cauza perceptiei publicului care vedea carnea de pui si de curcan mai sanatoasa decat carnea rosie, de vita sau de miel. Piata Americana de carne este estimata la 142,3 miliarde de dolari in 2008 si este condusa de vanzarile de carne de vita, in timp ce pe locurile al doilea si al treilea se afla vanzarile de pui, respective de carne de porc, arata raportul citat.

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...

Expunerea la lumină reduce 50 % din substanțele nutritive ale laptelui
Autor: Nora Marin  /   joi, 15 noiembrie 2018

Studii recente arată că laptele expus la lumină timp de 16 ore pierde mai mult de jumătate din cantitatea de vitamina A, conținută inițial, dacă nu este ambalată cu o protecție corespunzătoare la lumină.   Pentru a contracara acest efect negativ, compania de servicii și certificare Noluma a dezvoltat un instrument de...