Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Puiul, campion la vanzari

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Carnea de pui a inregistrat, in SUA, vanzari mai mari decat alte categorii de carne, deoarece este considerata mai sanatoasa si mai ieftina. Comparativ cu anul 2007, vanzarile de carne de pui au crescut anul acesta cu 6,7 procente din punct de vedere valoric in Statele Unite, in timp ce carnea de vita s-a mentinut la acelasi nivel ca anul precedent, arata ultimele rapoarte disponibile pe piata americana.

Efectele carnii albe asupra sanatatii au fost promovate in randul consumatorului american, astfel ca cererea de produse organice si naturale da un avantaj puiului in cosul consumatorului care incearca sa faca economii, considera specialistii.

Deasemenea, potrivit raportului Carne proaspata vanduta in SUA: Vita, Pui, Porc, Curcan si Miel in lanturile de retail si Foodservice, carnea de porc a fost vanduta in SUA ca cealalta carne alba, din cauza perceptiei publicului care vedea carnea de pui si de curcan mai sanatoasa decat carnea rosie, de vita sau de miel. Piata Americana de carne este estimata la 142,3 miliarde de dolari in 2008 si este condusa de vanzarile de carne de vita, in timp ce pe locurile al doilea si al treilea se afla vanzarile de pui, respective de carne de porc, arata raportul citat.

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...