Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Puiul, campion la vanzari

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Carnea de pui a inregistrat, in SUA, vanzari mai mari decat alte categorii de carne, deoarece este considerata mai sanatoasa si mai ieftina. Comparativ cu anul 2007, vanzarile de carne de pui au crescut anul acesta cu 6,7 procente din punct de vedere valoric in Statele Unite, in timp ce carnea de vita s-a mentinut la acelasi nivel ca anul precedent, arata ultimele rapoarte disponibile pe piata americana.

Efectele carnii albe asupra sanatatii au fost promovate in randul consumatorului american, astfel ca cererea de produse organice si naturale da un avantaj puiului in cosul consumatorului care incearca sa faca economii, considera specialistii.

Deasemenea, potrivit raportului Carne proaspata vanduta in SUA: Vita, Pui, Porc, Curcan si Miel in lanturile de retail si Foodservice, carnea de porc a fost vanduta in SUA ca cealalta carne alba, din cauza perceptiei publicului care vedea carnea de pui si de curcan mai sanatoasa decat carnea rosie, de vita sau de miel. Piata Americana de carne este estimata la 142,3 miliarde de dolari in 2008 si este condusa de vanzarile de carne de vita, in timp ce pe locurile al doilea si al treilea se afla vanzarile de pui, respective de carne de porc, arata raportul citat.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...