Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Puiul cu antibiotice, o noua problema alimentara

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Deutsche Welle, ministerul german responsabil de protectia consumatorilor din zona Renania a lansat, de curand, un comunicat prin care sustine ca 96,4% dintre puii de carne vanduti pe piata locala sunt infestati cu antibiotice.

Rezultatul ridica mari semne de intrebare privind existenta carnii curate de pui in magazinele germane. ªi nu numai, Germania fiind un exportator important al acestui produs.

Pe piata autohtona, multe dintre etichetele care insotesc produsele din carne de pui au inscrisa cartea de vizita a distribuitorului. Conform normativelor europene, producatorii germani (comunitari, in general) au obligatia intocmirii de rapoarte stricte privind administrarea farmaceuticelor veterinare. Chiar daca acest lucru se intampla, legea nu limiteaza dozele de antibiotice administrate, impunand doar o evidenta a administrarii acestora, nu a dozelor. Cati pui germani se afla oare pe piata romaneasca? (TS)

Aplicarea OUG 114/2018 în cazul investițiilor finanțate prin PNDR
Autor: meatmilk  /   joi, 25 aprilie 2019

(Comunicat) Conducerea Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a luat o serie de decizii referitoare la situația generată de aplicarea prevederilor OUG nr. 114/ 2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal - bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea...

Sergiana relansează Stâna Turistică din Poiana Braşov!
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

(Comunicat) Încă un proiect de anvergură se naşte sub semnătura Sergiana. Este vorba de relansarea Stânii Turistice din Poiana Braşov, care va deveni astfel al zecelea restaurant din portofoliul Sergiana Grup.   În martie anul trecut, presa semnala că Sergiana Grup  a achiziţionat Stâna Turistică din Poiana Braşov. De...