Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Puiul cu antibiotice, o noua problema alimentara

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Deutsche Welle, ministerul german responsabil de protectia consumatorilor din zona Renania a lansat, de curand, un comunicat prin care sustine ca 96,4% dintre puii de carne vanduti pe piata locala sunt infestati cu antibiotice.

Rezultatul ridica mari semne de intrebare privind existenta carnii curate de pui in magazinele germane. ªi nu numai, Germania fiind un exportator important al acestui produs.

Pe piata autohtona, multe dintre etichetele care insotesc produsele din carne de pui au inscrisa cartea de vizita a distribuitorului. Conform normativelor europene, producatorii germani (comunitari, in general) au obligatia intocmirii de rapoarte stricte privind administrarea farmaceuticelor veterinare. Chiar daca acest lucru se intampla, legea nu limiteaza dozele de antibiotice administrate, impunand doar o evidenta a administrarii acestora, nu a dozelor. Cati pui germani se afla oare pe piata romaneasca? (TS)

Intervenția domnului Petre Daea în Consiliul UE, privind PPA în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

Doamnă președinte Domnule comisar Dragi colegi, România de-a lungul istoriei a dovedit și poate dovedi oricând că nu a dat boli nimănui, dar din nefericire a primit. România nu este izvor de pestă porcină, dar este în război cu această boală pe un front de aproape 1400 de km la granița de răsărit a Uniunii...

Lidl susține programul VIA, destinat tinerilor afectați de cancer
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

(Comunicat) Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulți atunci când au de a face cu un diagnostic precum cancerul.   ,,VIA – aplicația mobilă concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu cancerul astfel încât...