Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Puiul cu antibiotice, o noua problema alimentara

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Deutsche Welle, ministerul german responsabil de protectia consumatorilor din zona Renania a lansat, de curand, un comunicat prin care sustine ca 96,4% dintre puii de carne vanduti pe piata locala sunt infestati cu antibiotice.

Rezultatul ridica mari semne de intrebare privind existenta carnii curate de pui in magazinele germane. ªi nu numai, Germania fiind un exportator important al acestui produs.

Pe piata autohtona, multe dintre etichetele care insotesc produsele din carne de pui au inscrisa cartea de vizita a distribuitorului. Conform normativelor europene, producatorii germani (comunitari, in general) au obligatia intocmirii de rapoarte stricte privind administrarea farmaceuticelor veterinare. Chiar daca acest lucru se intampla, legea nu limiteaza dozele de antibiotice administrate, impunand doar o evidenta a administrarii acestora, nu a dozelor. Cati pui germani se afla oare pe piata romaneasca? (TS)

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...